Голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин няма да има

...
Голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин няма да има
Коментари Харесай

Путин се скри от руснаците

Голяма конференция на съветския президент Владимир Путин няма да има до Нова година, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков. Обикновено тя се организира през втората половина на месец декември преди новогодишните празници.

„ Що се отнася до огромната конференция, да, няма да я има до Нова година “, сподели Песков пред кореспонденти. Той не назова аргументите, заради които обичайното събитие беше анулирано.

„ Надяваме се, че президентът въпреки всичко ще откри опция да беседва с публицисти. Той го прави постоянно, в това число по време на пътувания в чужбина “, добави представителят.

Песков беше запитан и дали обръщението на президента към Федералното заседание ще се състои преди края на годината. „ Трябва да ревизира. Все отново ще се фокусираме върху посланието “, акцентира Песков.

Голямата конференция на съветския президент се организира годишно от 2001 г.  Сега тя се анулира за първи път от 2012 година Миналата година срещата на Путин с публицисти се състоя на 23 декември и продължи съвсем четири часа.

По-рано президентът на РФ анулира годишната обичайната „ директна линия “. За последно директната линия е била на 30 юни 2021 година След началото на специфичната военна интервенция представителят на президента Песков неведнъж разгласи смяна на времето на събитието.

Дмитрий Песков разяснява още, че в Кремъл „ не са чували “ за предлагането на Владимир Зеленски за осъществяване на „ световна мирна среща на върха “. Според известия в медиите, президентът на Украйна по-рано го е направил по време на диалог с американския си сътрудник Джо Байдън.

Песков сподели още, че в администрацията на съветския президент не са получавани претенции от Париж и Вашингтон за телефонни диалози на Путин с Макрон и Байдън.

Източник: Труд
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР