Голяма лична трагедия преживя по време на участието си в

...
Голяма лична трагедия преживя по време на участието си в
Коментари Харесай

Драмите в живота на Невена Цонева! Погреба баща си и пя на сцената, от 13 години чака предложение за брак и още...

Голяма персонална покруса претърпя по време на присъединяване си в „ Маскираният артист ” Невена Цонева. Певицата, която се превъплъти в един от най-впечатляващите облици в шоуто – този на Булката и се класира на второ място, погреба татко си единствено ден преди следващата си изява. Известният в Севлиево музикант Цветан Цонев, издъхна от Ковид-19 на 6 ноември, а часове по-късно щерката би трябвало да е на сцената и да радостни феновете, скрита зад маска.

Таткото на Невена бе заровен в Стария гробищен парк в габровското градче, а часове по-късно тя се появи в розовия рокерски костюм на Булката в занимателното предаване. Екипът бил квалифициран тя да не взе участие, само че макар траура Цонева се появи и извърши шлагера „ Никога не стига ” на Джени Линди.

Дни преди да загуби баща си, певицата разгласява в обществените мрежи апел да се подари кръвна плазма с антитела от преболеаували Ковид-19. Според осведомени родителят й се е разболял точно от ковид и фамилията му до последно е търсило метод да му помогне.

Смъртта на Цветан, прочут като Цъфа, потресе музикалните среди в Севлиево. Прощални послания разгласиха и учениците на Цонев, който от години приготвяше млади реализатори в музикалната школа на Детски комплекс „ Йовко Йовков “. Най-големият триумф на откривателя на млади гении е щерка му Невена. Най-големият боязън на Цъфа бил дъщеря му да не изгуби гласа си или да се случи нещо със здравето й.

„ Цветан Цонев е загуба за музикалния свят освен в района. Той сътвори доста гении, сподели на млади реализатори пътя към музикалната сцена, научи младите какъв брой е значимо да вярваш в себе си, с цел да постигнеш мечтания триумф, и изведе доста от тях до влиятелни интернационалните и национални оценки ”, тъжаха приятелите му. Въпреки страданието си, Невена съумяла да събере сили за представянето си и след осъществяването си продължи напред в конкуренцията.
„ Невена Цонева имаше всички аргументи на света да не взе участие в „ Маскираният артист ”, само че излезе на сцената часове, откакто погреба татко си, и се раздаде. Така вършат експертите ”, съобщи в прочувствена тирада на финала на „ Маскираният артист ” продуцентът му Магърдич Халваджиян. Думите му разчувстваха детективския панел, гостите в залата и феновете на Нова телевизия. „ Когато се приказва за шоубизнес, не всеки път става въпрос за пари, само че постоянно става въпрос за професионализъм. Заради това, което й се случи преди месец, бяхме готови, че Невена може и да не взе участие, само че тя пристигна и пя необикновено. Знам какъв брой беше тежко за теб в този миг и ти благодаря, че го преодоля. Беше тъжно, всички тук го преодобяхме, ти ще го преодоляваш още дълго време, само че това е животът и той продължава напред ”, сподели още Халваджиян. Заради представянето й той й сервира за премия статуетка, до момента в който тя едвам сдържаше сълзите си.

Драмите в живота на 34-годишната певица от Севлиево не са една и две. Като дете Невена била много щура. Малцина знаят, че даже е била задържана за телефонен тероризъм. Когато била на 12 години, бъдещата звезда се забавлявала по много необикновен метод. Заедно със собствен комшия звънели на случайни номера и стряскали хората, че имат бомба в дома си. „ Сега се срамя, само че бях телефонен терорист като дребна. Обаждах се на случайни номера, които си записвах от реклами в локалната кабелна телевизия. Звънях с един мой другар, комшия, споделях: „ Добър ден! У вас, в хола, зад дивана ви има бомба ”. Те питаха: „ Ама по какъв начин по този начин? Какви са тези неща? ” И аз им споделях, че в случай че не ми имат вяра, мога да им дам да приказват с моя началник, а той тъкмо тогава беше с мутирал глас. И той беше на 12 години, само че имаше пълен глас. И това нещо продължи цяла седмица. Най-накрая пристигна една цивилна кола и ходихме в полицията. Хората бяха почнали да се оплакват. Ние подлудихме целият град. Извинявам се на всички хора, които съм тормозила, за това. Отвътре ме палеше на нелепости и бели. Иначе бях послушна, само че когато правех бели, те бяха от огромен мащаб ”, признавала е Невена.

Тя била много пухкаво дете и имала огромни комплекси от външния си тип. В 11 клас тежала 63 кг и това доста я подтискало. Когато решила да взе участие в първия сезон на „ Мюзик айдъл ” през 2007 година, след който започва кариерата й, Невена почнала да гладува. За една година съумяла да отслабне с 16 кг. Мъките й дали резултат и тя изцяло трансформирала визията си. Вталяването й съвпаднало в присъединяване й в музикалното предаване. На финала брюнетката от Севлиево сграбчи огромната премия. След като се стопила, Невена трансформирала питателните си привички и почнала да се храни постоянно, само че поглъщала минимално количество храна. Този режим, който сама си съставила, продължавал към този момент 17 години.

Мъчителната борба на певицата с килограмите бе един от жокерите за Булката в „ Маскираният артист ”. Когато се открила в София след успеха в „ Мюзик айдъл ”, в началото Невена живяла един месец в хотел. „ Тогава нямах такива облекла, с каквито хората са привикнали да ме виждат по малкия екран. Имах някакви дрешки, които можеш да си ги купиш от битака. Нормално, не съм имала опция, а и не съм знаела какво би трябвало да обличам. Когато излизах на открито, всички ме гледаха. Може и да съм си фантазирала, само че виждах подбив в очите на хората, което напряко ме съсипваше. Гледах да си седнал съм единствено в хотелската стая. Това беше първия ми сложен интервал, когато останах изцяло сама и родителите ми застанаха зад мен ”, искрено е разкривала за първите си дни в огромния град изпълнителката.

Преди 6 години Невена взе участие в „ Гласът на България ”, в сезона, продуциран от Слави Трифонов. По време на присъединяване си Невена бе упреквана, че барабанистът на бенда Венелин Венков – Венко, с който през днешния ден са семейство, й е уредил огромната премия. Част от феновете пък недоволстваха, че музикалното предаване не е за одобрени имена, а за непрофесионалисти и тя няма място в него. На финала певицата се отхвърли от музикалната конкуренция и огромната премия от 20 000 лева, нова кола и запис на сингъл. Със сълзи на очи тя изясни, че желае да даде късмет на другите финалисти, защото тя желала единствено да се качи на сцената и да пее с „ Ку-ку бенд ”.
Друга житейска драма на Невена също откри място в „ Маскираният артист ” като улика за Булката. Издайнически жокер за самоличността й бе директория с надпис „ Съдебно дело ”. Както е известно, вокалистката на „ Ку-ку бенд ” дълги години бе в правосъдна борба с някогашният си продуцент „ Вирджиния рекърдс ”. Наградата на Невена от „ Мюзик айдъл ” бе албум, продуциран от компанията на Армутлиева. Те работиха дружно в продължение на 2 години, като още първоначално почнали споровете посред им. Цонева била търпелива и изпълнителна, само че обстановката почнала да става завладяваща. „ Казваха ми: „ Дръж се по този начин, за какво приказваш по този метод, косата ти би трябвало да е черна ”. В един миг стартира да ми става неприятно. Не можех да пея това, което желая – комерсиална музика ”, оплаквала се е Невена. На всеки 3 месеца „ Вирджиния рекърдс ” трябвало да й дава доклади за приходите от нейната работа, само че такива липсвали. Изпълнителката поискала да разтрогне контракта си със Саня Армутлиева, само че тя решила, че повода не е задоволително основателна. Невена упрекна за краткотрайното заледяване на кариерата си властната продуцентка. Докато имала контракт с нейната компания, Цонева получила покана за присъединяване в „ Денсинг старс ”, което се провалило поради несъгласието на Саня. Съдебната епопея завърши преди 9 години, а Невена осъди „ Вирджиния рекърдс ” и получи обезщетение от 13 000 лева

Преди 3 години певицата сбъдна огромната си фантазия и зае мястото на Цветелина Грахич като беквокалистка на „ Ку-ку бенд ”. 9 месеца откакто стана майка, Цонева влезе в екипа на шоуто и повери дребния си наследник Александър на грижите на майка си. Баба Мария с удоволствие гледала внука си, плод на дългогодишната й връзка с сътрудника й Венко. Невена и Венко живеят в къща в софийското село Саранци, на 30 км от столицата. 4-годишният наследник на Невена е второто дете за Венко. Музикантът отгледал от 3-месечно бебе щерка си Паулина, родена от късия му брак с норвежка, която през днешния ден се е открила да живее в Амстердам. Днес Паулина е на 24 години, само че когато Невена и Венко се залюбват, тя е 13-годишна тийнейджърка. Щерката на Венко живеела при неговите родители, а всеки уикенд прекарвала с татко си и Невена. Въпреки дългогодишното си общуване, певицата по този начин и не получила предложение за брак от половинката си. Заради горчивия си опит с майката на щерка си, перкусионистът не желал и да чуе за автограф в гражданското. Макар и да имат общ правоприемник, 1 4-години по-възрастният от нея Венко по този начин и не й предложи брак.

Неслучайно на финала на „ Маскираният артист ” Цонева назова бащата на сина си „ моят другар ”, натъртвайки на обстоятелството, че са семейство, само че не и по документи. По време на гостуването си в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България ” Невена искрено призна, че още след първото й осъществяване Алекс Раева, която бе в детективския панел, незабавно я разконспирирала. Маги Халваджиян обаче я предизвестил да промени догатките си с друга изпълнителка, с цел да резервира интригата до края на предаването, писа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР