Голяма изненада. Осигуровки и върху доходите от наем. Три варианта

...
Голяма изненада. Осигуровки и върху доходите от наем. Три варианта
Коментари Харесай

Голяма изненада. Осигуровки и върху доходите от наем


Голяма изненада. Осигуровки и върху приходите от наем. Три разновидността за попълване на бюджета на ДОО, и трите ни бъркат надълбоко в джоба.

Голяма смяна с приходите обмислят специалисти. Те желаят въвеждане на осигуровки и върху приходите от наеми, и продажба на имущество, а освен върху приходите от заплати. Идеята бе стартирана на форума “Пенсионно-осигурителната система: проблеми, визия за развиване ”, проведен от БСК, съобщи „ Труд ”.

Зам.-председателят на БСК Мария Минчева показа резултатите от работата на Групата на високо ниво “Бъдещето на системите за обществената отбрана и обществената страна ” към Европейския дирек за обществените права. Групата, формирана от 11 специалисти, е направила отчет, включващ 21 стратегически рекомендации към страните от Европейския съюз.

От отчета излиза наяве, че разноските за обществена отбрана на страните-членки ще нарастват и са нужни нови източници на доходи. Посочен е образецът на Франция, където хората внасят осигуровки за всичките си приходи, в това число и такива от имущество.

Преобладаващата част от участниците в полемиката се съгласиха, че дефицитът в бюджета на държавното публично обезпечаване нараства прекалено много и са нужни ограничения, с цел да се промени това.

“Дефицитът пораства. Трябва да се търсят способи да се обърне наклонността ”, сподели Любомира Язаджиева, шеф на Дирекция “Пенсии ” в Национален осигурителен институт. Тя уточни три разновидността за това. Първият е да има повече хора на пазара на труда с по-високо заплащане. Другият вид е повишение на размера на осигурителната вноска за държавното публично обезпечаване. Третата опция е по-бавно повишаване на пенсиите.

Пенсионният модел в страната е от три стълба. Първият е държавното публично обезпечаване, вторият е спомагателното наложително пенсионно обезпечаване в универсалните пенсионни фондове (за трета категория труд) и в професионалните пенсионни фондове (за първа и второкласен труд), а третият дирек е доброволното обезпечаване за пенсия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР