Голяма електроцентрала близо до Киев е била напълно разрушена от

...
Голяма електроцентрала близо до Киев е била напълно разрушена от
Коментари Харесай

Ключова електроцентрала край Киев е разрушена от руски удари

Голяма електроцентрала покрай Киев е била изцяло разрушена от съветски удари рано сутринта на 11 април, заяви енергийната компания Centrenergo, представена от Би Би Си.

Електроцентралата " Трипиля " е била най-големият снабдител на електрическа енергия за три района, в това число Киев, оповестиха публични лица.

" Мащабът на разрушенията е отблъскващ ", съобщи ръководителят на Centrenergo Андрий Хота.

Русия от дълго време съзнателно и систематично нападна енергийната система на Украйна.

Г-н Хота съобщи пред Би Би Си, че ударите в четвъртък сутринта са унищожили " трансформатора, турбините и генераторите. Те унищожиха 100% от оборудването ".

След огромната въздушна офанзива в четвъртък в цеха за турбини на централата в Триполи - ситуирана на 50 км южно от Киев - избухна пожар.

Ръководителят на Centrenergo съобщи, че централата е била цел на голям брой ракети. По думите му чиновниците, които са били на промяна, са съумели да избягат, защото са побягнали да се укрият незабавно откакто първият дрон е блъснал.

Жителите бяха призовани да затворят прозорците си, да заредят всичките си устройства и да се запасят с вода.

В ранните часове на четвъртък повече от 80 ракети и дронове бяха ориентирани към обекти в цяла Украйна. Много от тях бяха ориентирани към енергийната инфраструктура, а съвсем една трета от тях минаха през противовъздушната защита на Украйна.

Часове по-късно Centrenergo удостовери, че заводът в Трипиля е бил изведен от употреба. Хота съобщи, че целият индустриален потенциал на компанията му в Украйна към този момент е погубен.

Тя е един от най-големите снабдители на електрическа енергия и топлинна сила в Украйна. Тя експлоатираше две други електроцентрали - една в Харковска област, която беше разрушена в края на март, и една в регион на Донецка област, който беше високомерен от Русия през 2022 г./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР