Голяма драма с пенсиите разкри главният икономист на Конфедерацията на

...
Голяма драма с пенсиите разкри главният икономист на Конфедерацията на
Коментари Харесай

Експерт попари пенсионерите: Как Асен Василев ще ви бръкне в джоба

Голяма драма с пенсиите разкри основният икономист на Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа " Атанас Кацарчев, написа „ Стандарт ".

Асен Василев сподели, че пенсиите ще се вдигнат с 11%, само че в случай че вдигнат имотните налози и такси, това значи „ сбогом " на нарастването на пенсиите, разяснява още Кацарчев.

Трябва да се подсигурява виталният стандарт на хората, безапелационен бе той, разяснявайки идното разискване на пакета от промени в данъчните закони и плана за държавен бюджет за 2024 година

Икономистът съобщи, че не е обикновено да има увеличение на минимална работна заплата от следващата година и по едно и също време да има предпоставки за повдигане на данъчната тежест. Кацарчев подсети, че съгласно статистиката 2/3 от семействата у нас са на прага на витален най-малко.

Така той разяснява плануваното право на всеки две години общините да трансформират данъчните оценки, в случай че цените на парцелите са се вдигнали с над 10%. Оттам на всеки две години ще се подвига и данъкът, който е промил от данъчната оценка на недвижимите парцели.

От КТ „ Подкрепа " обявиха в своя позиция преди дни, че в пакета данъчни промени, импортирани от Министерския съвет в Народното събрание, има оферти, които не са обсъждани в Националния съвет за тристранно съдействие. От синдиката дадоха образец с текстове „ с които се основава опция за внезапно увеличение данъчната тежест върху семействата, което ще се отрази негативно върху виталния им стандарт ".

Навремето, като се вършиха данъчните промени във връзка с локалните налози и такси, всяко едно нещо беше съпроводено от действителен образец – какъв брой би коствало за дребен, междинен, огромен апартамент или за къща, до какво нарастване на данъчната тежест ще докара новото облагане, означи Кацарчев.

Според основния икономист на КТ „ Подкрепа " във връзка с бюджета и на данъчната политика са значими правилата. Ако нещата са безредни, никой не е сигурен на следващия ден в каква посока ще поемат, изясни Кацарчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР