Голяма част от училищата в индийската столица Делхи отвориха отново

...
Голяма част от училищата в индийската столица Делхи отвориха отново
Коментари Харесай

Училища в Делхи отвориха след 19-месечно прекъсване

Голяма част от учебните заведения в индийската столица Делхи отвориха още веднъж порти през днешния ден след 19-месечно затваряне поради пандемията, съобщи ДПА.

Агенцията отбелязва, че проучвания са посочили, че затварянето на образователните заведения е довело до загуба на познания и увеличението на неравенствата.

Регионалният министър на образованието на Делхи Маниш Сисодия съобщи, че образователните занятия в учебните заведения са възобновени при 50 % присъствен потенциал и съблюдаване на редица ограничения за битка с разпространяването на болестта като носене на маски, мерене на температурата и обособяване на местата за влизане и излизане на учениците.

След осезателно възстановяване на обстановката с КОВИД-19 в града локалните управляващи взеха решение от 1 септември да бъдат възобновени присъствените занятия за учениците от 9-и клас нагоре.

Днешният ден е първият от март предходната година, когато учебните заведения в Делхи отварят порти и за децата до 8-и клас.

Поради ограничаването за 50-процентово наличие в класните стаи образованието ще продължи в хибриден режим, т.е. електронното образование отчасти ще се резервира.

Присъствените занятия бяха възобновени също през днешния ден в Керала и Западна Бенгалия. Това към този момент стана и в други индийски щати през последните седмици.

Затварянето на учебните заведения в Югоизточна Азия е попречило на ученето на 424 милиона деца, по данни на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ). Според проучване на организацията забележителна част от учениците и родителите им оповестяват, че наученото през този интервал е сензитивно по-малко спрямо времето преди пандемията.

Особено пострадали са бедните деца, които нямат достъп до компютър или смарт телефон, с цел да учат онлайн, и които нямат вкъщи възрастен, който да им оказва помощ в ученето.

С над 34,2 милиона потвърдени случая на заразяване с ковид Индия е на второ място в света след Съединени американски щати по този индикатор. По публични данни умрелите са 451 112, само че съгласно специалисти действителният брой евентуално е доста по-голям, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР