Голяма част от това, което виждаме при тока и газа, ...

Голяма част от това, което виждаме при тока и газа,

Кирил Петков: ИТН трябва да включи Мика Зайков в ръководството

Голяма част от това, което виждаме при катарама и газа, е бойкот на системата. В газопреносната система имаме на 50% по-на ниска цена естествен газ от Азербайджан, който имаме опция да го купуваме. Купуваме едвам 20%, а продължаваме да купуваме по-безценен газ от „ Газпром “. Това съобщи някогашният министър на стопанската система и съпредседателят на " Продължаваме смяната "  Кирил Петков в излъчването „ ЕвроДикоФ “ на Евроком.

Той добави, че гръцката връзка към този момент 12 години не е приключена.

„ Аз разбирам министъра (на енергетиката Андрей Живков – бел.ред.), че не му е просто, не го обвиняван, само че тези бордове би трябвало да си вървят. Тази енергийна рецесия е обвързвана с бордовете “, уточни Петков.

Връзката с Гърция не е направена от ГЕРБ, бордовете са назначени от тях, а не в този момент, безапелационен бе Петков.

Би било обикновено Конституционният съд да изиска да чуе моето мнение или нотариално завереното ми волеизявление за отвод от канадско поданство, заяви той.

Петков уточни, че Конституционен съд е поискало мнение от хора, които преди този момент се изказвали срещу него в медиите.

„ Ако решаването на Конституционния съд дойде в сряда, това ще окаже въздействие върху изборите. Защо е това бързане – не знам. Ако ме бяха поканили, решаването щеше да се забави с един месец. Аз уважа Конституционен съд. За мен съдът си е съд. Не трябваше тези неща да се случват, а да се резервира репутацията на институцията в най-чист тип “, добави той.

Според него решаването на Конституционен съд би повлияло на неговото присъединяване в изборите и на президента Румен Радев.

Петков показа и каква е позицията му по отношение на поданството: „ Общият принцип би бил: в случай че един български жител направи всичко допустимо – заплати си таксата, даде си паспортите, подпише си декларацията с нотариален акт, всичко това го направи – това би трябвало да е моментът, в който отводът се смята “.

„ Като се замисля, аз съм доста чист пред себе си. Получих поканата и още не бях сигурен, че ще бъда министър. Аз си предадох паспорта, отказах се от 1000 $ на месец пенсия, отказах се от опазване на здравето. Баща ми ме извика и ми сподели:-„ Кириле, не го прави! Това ти е сигурността, обезпечен приход. Аз бях 5 години бежанец, с цел да стигна до това “. Това, което зависеше от мен, го създадох. Каквото взе решение съдът, ще се съобразя “, заключи Петков.

Три пъти уволнявах шефовете на ББР, а те все апелираха, заради което си оставаха на постовете, заяви още Кирил Петков.

После им казахме, че в случай че банката изгуби, ще бъдат съдени за милиони. След това незабавно си подадоха оставките, показа той. Според него те са имали шефове отвън държавно управление, които са ги подтиквали да останат.

ИТН би трябвало да включи Мика Зайков в управлението. Днес сутринта отново си приказвах с Мика Зайкова. Аз мисля, че тя е каналът след изборите сред Природен парк и ИТН, посочи Кирил Петков.

Още не е станало необходимо, само че след изборите ще създам контакт със Слави Трифонов, а и с Корнелия Нинова. Не може да има още едно служебно държавно управление, безапелационен бе Петков,пише Novini.bg.

Източник: petel.bg