Голяма част от старт-ъпите са създадени от млади предприемачи, това

...
Голяма част от старт-ъпите са създадени от млади предприемачи, това
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Със законодателството за старт-ъпите защитаваме и задържаме младите в България и в Европа

„ Голяма част от старт-ъпите са основани от млади бизнесмени, това са младите иноватори на Европа, които  се опитваме да защитим и да задържим в Европейски Съюз.  Старт-ъпите имат мощен обществен детайл. Целта е да оказват помощ на хората. Голяма част от старт-ъпите, в това число и в България, създават технологии в областта на опазването на здравето,  енергийната успеваемост, зелената сила. Създателите им са младежи, които се пробват да подобрят метода ни на живот. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова пред БНР.

Евродепутатът посочи, че старт-ъп секторът съставлява към 3% от брутния вътрешен артикул на Европейския съюз, което се равнява на над 2 трилиона евро, и в бранша са заети близо 2 милиона души. Това не е дребна част от стопанската система и тя би трябвало ще продължи да се разраства, в случай че се основат верните условия. „ Заради неналичието на целеустремено законодателство за този бранш, достъпът до финансиране и опциите за разгръщане на старт-ъп фирмите са лимитирани. И това, което се случва – те постоянно изместват активност отвън Европейски Съюз. По този метод изтичат стопански изгоди, нововъведения и гении “, изясни потребността от законодателство Цветелина Пенкова.

Тя описа, че самодейността й е отговор на многократните апели на старт-ъп промишлеността в България и в цяла Европа и с това в действителност се слага основата на първото европейско законодателство за старт-ъп промишлеността.

Основните преимущества са: улеснение на достъпа до финансиране- да не се разчита единствено и само на обществени средства, конкурентоспособност на световните пазари, продан на опит и гении в целия Европейски Съюз, опростяване на съществуващите законодателства и дефиниране на потребностите на старт- ъп фирмите.

По тематиката Шенген Цветелина Пенкова сподели, че напъните би трябвало да продължат и сигурно е нездравословно да се влиза в серпантина с спомагателни условия, тъй като критериите за участие са изпълнени от дълго време.  „ Трябва ясно да се каже, че това непрестанно отсрочване на участието в Шенген е дискриминация против българските и румънските жители “, коментира  Пенкова.  Тя счита, че ръководещите не подхождат  с задоволително убеденост и самочувствие: „ Когато не подхождаш по този метод към своите сътрудници в тази ситуация, те доста елементарно могат да заложат на своите ползи или да обслужват своите вътрешнополитически желания. Липсата на по-остра, по-стабилна, по- единна позиция на България е огромният проблем. Неприемливо е да се радваме на отчасти „ приемане “, това не е триумф, ние сме изпълнили всички критерии от над десетилетие. Използването на субективни оценки от страна на нашите европейски сътрудници, когато обективно сме извършите всички механически параметри, е неприемливо “, заключи Пенкова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР