Голяма част от съвременните хора страдат от един общ проблем

...
Голяма част от съвременните хора страдат от един общ проблем
Коментари Харесай

5 стречинг упражнения за по-добър сън

Голяма част от актуалните хора страдат от един общ проблем без значение от възрастта, пола или страната, в която живеят - непълен сън. Причините са него са доста, като всекидневният стрес, нездравословното хранене, неналичието на физическа интензивност.
 Най-ефективният стречинг, който работи за цялото тяло
Най-ефективният стречинг, който работи за цялото тяло

Как тъкмо да го изпълняваме

Преди да посегнем към хапчета за сън обаче може да изпробваме един различен способ, който ще ни помогне да се отпуснем преди лягане и след това да заспим по-бързо - неподвижен стречинг.

При него мускулите се разтягат гладко без непотребен дискомфорт и се задържат в тази позиция за към 30 секунди. Отпускащата му мощ идва от следеното постепенно дишане, което е основно за вярното извършване на разтяганията, пишат Self.

Ето 5 стречинг извършения, които да вършим за 5 минути преди лягане.

Детската поза

Коленичим върху постелката, като коленете ни са разтворени на ширината на ханша или към външните крайща на постелката. Отпускаме тялото си напред, като поставяме челото си на земята, а ръцете ни са изпънати напред. Задържаме сред 30 и 60 секунди.

Вдяване на игла

Заставаме на " четири крайници ", като дланите ни са на ширината на раменете, а коленете - на тази на ханша. Отлепяме дясната си ръка от земята и постепенно започваме да я промушваме под изпъната си лява ръка, като сгъваме постепенно левия лакът. Трябва да усетим разпъване в задната част на дясното рамо. Задържаме 30 секунди, след което повтаряме същото, само че на лявата страна.

Поза Сфинкс

При тази статична поза лягаме по стомах върху постелката, като краката ни са долепени и изпънати добре обратно. Опираме лактите си на земята, като долепяме дланите на пода и изправяме гърдите и главата. Раменете би трябвало да са отпуснати и да усещаме разпъване в долната част на гърба. Задържаме до 60 секунди или.

Колене и гърди

Лягаме по тил с опънати крайници. Сгъваме лявото си коляно към гърдите, като го задържаме с ръце, а десният крайник остава обтегнат на земята. Задържаме 30 секунди, след което повтаряме същото с другия крайник.

Усукана поза

Лягаме по тил и придърпваме коленете към гърдите си, след което ги отпускаме сгънати и долепени на една страна, а торсът си извъртаме на противоположната. Задържаме 30 секунди и повтаряме на другата страна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР