Голяма част от общата култура на децата се формира с

...
Голяма част от общата култура на децата се формира с
Коментари Харесай

Как да научите децата да обичат да четат

Голяма част от общата просвета на децата се образува с четене на книги. Комуникационни умения и даже въображение са част от качествата, които се развиват посредством четене на книги. Много е значимо за децата да стартират да се интересуват от тях още в ранна възраст. Те могат да бъдат,както част от просветителната им система, по този начин и художествена лидература, подобаваща за тяхната възраст. Самият факт децата сами да желаят да четат е доста значим. Не би трябвало те да бъдат карани принудително да харесват книгите, а с времето да ги заобичат по натурален път. Как обаче да стане това?

Подарявяйте им книги. Четенето оказва помощ за всичко – от построяването на по-голям речник до подобряването на концентрацията и превръщането в по-добър жител на света.  Това важи освен за по-големите деца. Четенето на глас на бебета има големи изгоди за тяхното езиково развиване и други умения. И въпреки всичко децата могат да употребяват малко спомагателен тласък, с цел да мотивирате четенето. Оставете ги да стоят половин час по-късно, с цел да четат или им подарявайте книги за някакъв мотив. Тези неща демонстрират, че книгите са наслаждение.

Оставете детето си да избере какво да чете. Не карайте децата си да четат нещо, което не желаят. Тогава изгодата от това ще бъде никаква. Дори първоначално да не одобрявате интереса на децата към избрани книги, не бързайте да убивате ентусиазма им. Понякога ползата им се ускорява с времето, а с любовта към четенето те сами ще образуват своя жанр и интерес.

Водете ги в библиотеката. Пълна с безвъзмездни книги, другарски настроени библиотекари и занимателни действия и стратегии, вашата библиотека може да направи четенето прелестно занятие. Затова се отбийте и се възползвайте от преимуществата му още през днешния ден. Мнозина даже оферират безвъзмездни електронни книги онлайн, което може да бъде изключително отлично за заети родители, които мъчно намират време за библиотека, работеща всяка седмица. Научаването на децата да обичат книгите от най-ранна възраст е превъзходен метод да ги подготвите за тестванията на живота.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР