Голяма част от нашите идеи вече са факт, категоричен е

...
Голяма част от нашите идеи вече са факт, категоричен е
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Предлагаме цялостен антикризисен пакет

Голяма част от нашите хрумвания към този момент са факт, безапелационен е депутатът от левицата

„ От опозицията желаеха да основат безпорядък и да създадат война от заявките, които електроразпределителните сдружения подават към Комисията за енергийно и водно контролиране по отношение на угаждане на техните потребности. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в ефира на Българска национална телевизия като акцентира, че КЕВР към момента не е определил крайната цена и прикани да не се спекулира по тематиката.

По думите му действителната цена ще бъде ясна малко преди 1 юли. „ През годините електроразпределителните сдружения са желали нараствания с 30-40 и до 50 %. Винаги е било по този начин, само че надлежно след изработка на нужните калкулации от КЕВР афишират дали ще има нарастване “, добави още Стойнев.

Той разяснява и обществените ограничения, които левицата предлага. „ Това е повсеместен антикризисен пакет и би трябвало да има ограничения както за бизнеса, по този начин и за крайните консуматори “, посочи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Ще имаме понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% при природния газ за крайните консуматори, които го употребяват за битови потребности. Също по този начин се понижава и Данък добавена стойност за парно и топла вода. Освобождава се от данък електрическата сила, природния газ и метана, както и ред други ограничения, с цел да се подкрепят българските жители “, безапелационен бе Стойнев по отношение на ограниченията на левицата.

Той разясни, че на енергийна комисия е обсъждан извънредно значим закон, съгласно който всички производители, посредством осведомителен режим ще могат да построяват мощности до 5 мегавата, като изискването ще бъде те да се употребяват единствено и само за потребностите на даденото дружество.

„ Бизнесът продължава да се възползва от мярката за отплата на високата цена на ел. силата и е обикновено те да не усилват цените за крайните консуматори изключително, когато посредством редица ограничения държавното управление покрива по-голямата част от техните разноски.

Относно средствата за създаване на тези лични мощности Стойнев акцентира, че в Плана за възобновяване са планувани средства за тази мярка.

Депутатът от Българска социалистическа партия направи конкретизиране и за плануванаъа мярка, която ще предложи на българските жители отстъпка от 25 стотинки за литър гориво, като изясни, че тук става дума единствено за всеобщите горива- бензин А95 и елементарен дизел и изрази задоволство от обстоятелството, че е изнемощял лимита за това отстъпката да може да се употребява за до 50 литра месечно.

„ Намалението на данъчната основа до момента беше 4500 лв. на дете, а занапред нататък ще бъде 6000 лева за всяко едно дете. Това е един необлагаем най-малко или при 2 деца ще бъдат понижени 12 хиляди лв. от облагаемата данъчна основа “, сподели националният представител от левицата.

В умозаключение Драгомир Стойнев бе безапелационен, че Българска социалистическа партия е най-разумната партия в обединението и социалистите се пробват да убедят своите сътрудници какъв брой е значимо да се подкрепят хората. „ Голяма част от нашите хрумвания към този момент са факт “, приключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР