Голяма част от начинаещите акваристи, а и не само, се

...
Голяма част от начинаещите акваристи, а и не само, се
Коментари Харесай

Когато златната рибка лежи на едната страна

Голяма част от начинаещите акваристи, а и освен, се вълнуват, в случай че се случи някакъв смяна в естественото държание на рибките. Понякога могат да се позволен неточности в развъждането им, а различен път - това са естествени неща и не трябва да се притеснявате. За страдание обаче по-често приказваме за грешките в изискванията им на живот, като в случай че не се вземат ограничения незабавно, аквариумните рибки могат да загинат.

Причините златната ви рибка да лежи на една страна могат да са доста, като главната е точно неправилното развъждане на златните рибки. Първото, на което би трябвало да обърнете внимание, в случай че те лежат на една страна, са следните параметри на водата:

* Температура;

* Твърдост на водата;

* pH равнището.

Златните рибки обичат по-студената вода, а някои неопитни акваристи позволяват грешката и ги отглеждат във вода с температура 25 °С и повече.

Те не обичат и меката вода, като избират междинна неотстъпчивост. Ако живеят в мека вода, тогава това ще се отрази отрицателно на имунитета им и те ще са доста податливи на инфекции.

Ако отглеждате рибки във вода с неуместно pH, води до ацидоза или алкалоза, вследствие на което златната рибка потъва на дъното на аквариума или може да лежи на едната си страна.

 Правилни грижи за златна рибка

Другата значима стъпка е да ревизирате концентрацията на нездравословните субстанции в аквариума. Това се прави със специфични тестови ленти или капкови проби. Проверете равнището на следните субстанции:

* Нитрити;

* Нитрати;

* Амоняк.

Ако е превишена концентрацията им, тогава това може да провокира тежко отравяне, заради което даже да загине рибката ви.

Златната рибка може да лежи на една страна и заради инфекциозно увреждане на плувния мехур заради загуба на плаваемост. Внимателно я огледайте и забележете дали се следи хрилете са зачервени, има ли загуба на люспи, избледняване на нейния цвят, дали има тъмни или бели петна по тялото ѝ.

Рязката промяна на температурата е също нездравословна за тези аквариумни жители заради термичен потрес. Така техния имунитет се намалява, като разследване на това те са доста податливи на разнообразни инфекции при рибки.

Ако спазвате тези лесни, само че доста значими насоки, тогава няма да се сблъскате с проблеми при развъждането на златните рибки. Изключително значимо е също по този начин да почиствате постоянно филтъра на аквариума. Грижете се за вашите рибки и те постоянно ще са здрави.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР