Голяма част от дискусиите по време на срещата на върха

...
Голяма част от дискусиите по време на срещата на върха
Коментари Харесай

Тръмп обясни защо е поискал връщането на Русия в Г-7

Голяма част от полемиките по време на срещата на върха на Г-7 в Канада бяха отдадени на Русия, тъй че би било по-добре да се върнем към формата с присъединяване на Москва. Това съобщи президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в изявление за Fox News.

Според думите на американския водач, в случай че съветският президент Владимир Путин бе на срещата на върха, то той щеше го помоли да направи най-хубавото за света. " Изразходвахме към 25% от нашето време в диалози за Русия. И си помислих, няма ли да е по-добре, в случай че те бяха тук. Аз не съм за Русия. Аз съм за Съединени американски щати. Ще ви дам един образец. Ако Владимир Путин седеше с мен на масата с всички останали на вечерята в Канада... в случай че той беше там, бих го помолил да направи неща, които са по-добри за света и по-добри за него ", сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати счита изключването на Русия от Г-8 за отговорност на Барак Обама.

Желанието си за възобновяване на формата на Г-8 Тръмп съобщи на 8 юни. По-късно Владимир Путин отговори на това предложение. " Що се отнася до завръщането на Русия в Г-7, Г-8, ние не сме излизали от там. Колегите в даден миг отхвърлят да дойдат в Русия заради известни съображения. Моля, ще се радваме да забележим всички от срещата на върха тук в Москва ", сподели съветският водач.

Форматът на Г-8 престана да съществува през 2014 година, откакто Крим се причисли към Русия. Тогава водачите на огромните международни сили се отхвърлиха да вземат участие в срещата на върха на " осемте ", който Русия като ръководител трябваше да организира в Сочи. Вместо това се организира среща на Г-7 в Брюксел (Франция, Англия, Съединените щати, Германия, Япония, Италия и Канада). Представители на Европейския съюз (председатели на Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия) също вземат участие в срещата на високо ниво.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР