Голяма част от директорите на Дирекция Вътрешна сигурност са отстранени.

...
Голяма част от директорите на Дирекция Вътрешна сигурност са отстранени.
Коментари Харесай

Демерджиев: Голяма част от директорите на „Вътрешна сигурност“ са отстранени


" Голяма част от шефовете на Дирекция " Вътрешна сигурност " са отстранени. Имаше арестувани и отстранени чиновници все още се работи извънредно интензивно. Оценявам активността като подобряваща се и стабилизираща се към този интервал "  Това сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев на съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Иван Демерджиев напомни, че в сряда е внесъл план за Закон за промени в Наказателния кодекс, който се отнася за трафика на незаконни мигранти, като добави, че ограниченията, които се плануват не са свързани единствено с нарастване на наказванията.

Той добави, че има лица от престъпния контингент на България, които се пренасочват към каналджийство по границата със Сърбия и Румъния, а правоохранителните органи третират тази активност като не толкоз рискова.

Демерджиев посочи, че последното деяние във връзка с каладжийството, след злополучната гибел на границата с Турция, беше да се направи двустранна комисия, която да се занимава с въпросите по границата и от двете страни.

" Мерките, които се ползват, се ползват непрекъснато, те не са едни и същи. Тактиките, които ползват тези лица, също ", означи той и изясни, че каналджиите са почнали да возят дребни групи хора и да карат с извънредно висока скорост, както и да не стопират при сигнал от страна на органите на реда.

Вътрешният министър е безапелационен, че навлизането на незаконни мигранти не е допълнително, по отношение на тези, които са били преди момента на встъпването му в служба. " Поддържаме връзка със синдикалните организации, заяви Демерджиев. Голяма част от публичните поръчки, свързани с униформите на чиновниците, са стартирали ", разгласи той.

В Бургас по думите му е усъвършенствана цялата организационна активност и всеки екип има координати с останалите.

В " Жандармерията " се вършат интензивно проби по какъв начин да употребяват наличните средства, а чиновниците са подготвени и служебният министър изрази вяра, че повече няма да се стига до трагични произшествия. Правят се и тактически подготовки по Автомагистрала " Тракия ". " Аз търпя потреблението както на персоналното оръжие, по този начин и на наличните средства за противопоставяне, в случай че те се употребяват съгласно закона ", сподели още Демерджиев.

По думите му е отнета компетентността на ГДБОП да се занимава с корупционни закононарушение, както и да се занимава с следствие на магистрати. " Не може следователите да проверяват прокурорите, в случай, че са им подчинени ", безапелационен е служебният министър на вътрешните работи. Според него Народното събрание може да помогне като върне на ГДБОП тези пълномощия и като сътвори повече от един орган, който да се бори с корупцията и да има съответните пълномощия за това.

Правомощия би трябвало да се дадат на всички органи, които имат отношение към битката с корупцията, което би провокирало конкуренция сред тях и надлежно ще докара до по-голяма успеваемост.  
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР