„Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал

...
„Голяма част от болните в отделението, в което е възникнал
Коментари Харесай

Това ли е причината за смъртоносния взрив в „Пирогов“ СНИМКИ

„ Голяма част от болните в отделението, в което е зародил пожара, са на кислородна терапия, тъй че там е обикновено да има нараснали равнища на О2.

Най-важното е, че при съществуване на близо 100 души в тази постройка всички все още са в положително положение “, това сподели з аместник-директорът на „ Пирогов “ проф. Николай Габровски на ексклузивен брифинг пред лечебното заведение във връзка трагичния случай, при който починаха двама души .

„ Работим сега по определяне на аргументите на случая. Текат процесуалноследствени дейности под управлението на Районната прокуратура. Работим и по версията за гърмеж на кислородна бутилка “, сподели пък вътрешният министър Младен Маринов .

Междувременно се появиха първи фотоси от болничната стая, където починалите пациенти са били на кислородотерапия .

Кога пациент би трябвало да бъде подложен на такова лекуване?
Човек при естествени условия си набира нужните количества от въздуха, който съдържа почти 21 % О2, като макар незначителната на пръв взор цифра стойностите са изцяло задоволителни за облекчаване на потребностите.

При избрани болестни положения се следи влошено, затруднено асимилиране на кислорода, съдържащ се във вдишания въздух, което постанова в допълнение обогатяване на въздуха и осъществяване на лекуване с О2.

Какво съставлява лекуването с О2?
Терапията с О2 съставлява неинвазивен способ на лекуване, при който пациентът получава обогатен с О2 въздух благодарение на специфични съоръжения.

В всеобщия случай е задоволително лекуването с 30 до 35 % О2, а при някои тежки болести и положения е належащо подаване на 100 % О2 (например при недоносени новородени), което се реализира благодарение на специфични маски, а при новородените кислородът се доставя в инкубатора.

В взаимозависимост от тежестта на положението на пациента лекуването се организира в болнична среда (след хоспитализация), в амбулаторни условия или в дома на болния благодарение на особено пригодени за задачата устройства.

Междувременно от Българска национална телевизия демонстрираха фрагменти на част от комините, които доставят „ Пирогов “ с О2.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!






Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР