Голяма част от България вече не е в реалността на

...
Голяма част от България вече не е в реалността на
Коментари Харесай

Голяма част от България вече не е в реалността

Голяма част от България към този момент не е в действителността на обстоятелствата, а живее в някаква измислена паралелна галактика.

Там обстоятелствата и науката нямат значение, а това дали обещано изказване, колкото и неуместно да е, дава отговор на вижданията ни за света.

За страдание, тази наклонност се трансформира в зараза, а хората, които имат вяра безусловно в конспирации в един миг напълно губят връзка с действителността.

Става невероятно от тяхна страна да се ориентират в сегашното, губят опция да взимат справедливи решения и елементарно стават жертва на измами.

Всеки опит да им се помогне с обективно и разумно показване на обстоятелствата е посрещнат на нож, все едно на малко дете се изяснява, че в случай че яде доста сладолед може да се разболее.

Истината се приема като враждебна и нежелана, даже цензура и тирания, носителят й е зложелател и опасност. Често се стига и до нападателна реакция по отношение на поднасяне на обстоятелства, числа и статистика, в случай че не дава отговор на желанията им.

Намират се и политици, които жадно употребяват тези самозаблуди и натрупат рейтинг, знаейки, че популяризират погрешни информации.

Реалните проблеми като корупция, липса на господство на закона, експанзията се подменят от лов с вещици.

Последен образец е всеобщото разпространяване на подправената вест за " френски удари в Нигер ".

Нито Франция, нито който и да било различен, е нанесъл удари против Нигер;

Взето е решение за активиране на военните сили на районната организация на страните от Западна Африка ECOWAS, само че няма известия за към този момент подхванати военни действия;

Франция не взе участие в организацията ECOWAS, сочи инспекция на обстоятелствата на

Публикации в онлайн медии и обществени мрежи погрешно настояват, че Франция е нанесла въздушни удари по Нигер.



Даниел Божилов е бил претендент за депутат на изборите през април 2021 г. в Русе и София, октомври 2022 г. – в Русе и София и април 2023 г. в Сливен и София от Български съюз за директна народна власт (БСДД).

На страницата на групировката също се популяризира погрешната информация, че Франция „ потегли с пердах да си пази имперската валута в Африка “. Автор на обявата е ръководителят на БСДД Георги Неделчев.



Мажд Алгафари е представян в медиите като преводач и политически анализатор. Неговият пост във Facebook е споделен стотици пъти от консуматори в обществената мрежа и оповестен в уеб уеб сайтове.



Твърдението за френски удари против Нигер не е подкрепено с никакви обстоятелства. За каквато и да било френска военна интервенция в Нигер не оповестява нито една международна медия или организация. В коментар под поста си във Facebook Мажд Алгафари показва като източник обява на „ Ал арабия “ от 9 август, само че даже там не се твърди за удари.

В обявата е представен представител на Военния съвет в Нигер, който споделя, че Франция е нарушила въздушното пространство на страната. Според представителя френски аероплан, изхвърчал от Чад, е прекъснал връзките си за часове.



От въпросната обява няма по какъв начин да се направи извод, че „ Франция нанесе удари против Нигер “.

Не дава отговор на истината и изказванието, че Франция е декларирала, че „ че има намерение да извърши военно навлизане в Нигер дружно със страните от организацията ECOWAS “. ECOWAS (Икономическа общественост на страните от Западна Африка) се събра на втора изключителна среща на върха поради Нигер на 10 август. В заключителното комюнике на страните членки се споделя, че „ се преглеждат всички благоприятни условия за спокойно разрешаване на рецесията “ като паралелно с това ще бъдат задействани военни сили на организацията, които да бъдат употребявани за „ възобновяване на конституционния ред в Република Нигер “. Учредителният договор на организацията планува „ установяването на районна система за наблюдаване на мира и сигурността и мироподдържащи сили, където е належащо “.

Решенията на ECOWAS са подкрепени и от Африканския съюз, в който членуват всички страни на континента. Макар публично да не поддържа преврата, Русия се изрече против евентуална военна интервенция на ECOWAS.



В тези решения Франция нито е упомената, нито по какъвто и да било метод се планува присъединяване ѝ в дейностите на ECOWAS. Франция не взе участие в нито една от двете интернационалните организации на страните от Африка. По-рано, на 26 юли, поддръжка за дейностите на районните организации изрази и Съветът за сигурност на Организация на обединените нации. В известие за пресата Съветът за сигурност остро осъжда противоконституционната промяна на законното държавно управление на Нигер.

В изявленията се прави неуместна прилика с войната на Русия против Украйна и се твърди, че има „ двойни стандарти “ в отношението към интернационалните спорове. Наличните до този миг обстоятелства демонстрират, че сред двете обстановки няма място за съпоставяне. 

Потребители подлагат на критика медиите, че не оповестяват новината за „ ударите “ по идеологически аргументи. Всъщност, медиите не я оповестяват, тъй като такава вест не съществува. 

Проверено

Не дават отговор на истината изказванията, че Франция нанася или е нанесла въздушни удари против Нигер. Взето е решение за активиране на военните сили на районната организация на страните от Западна Африка ECOWAS, само че няма известия за към този момент подхванати военни дейности по отношение на Нигер. Франция не взе участие в организацията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР