Голям производител на смартфоните iPhone на Apple стана поредната компания,

...
Голям производител на смартфоните iPhone на Apple стана поредната компания,
Коментари Харесай

Производител на iPhone спира производство заради локдауна в Шанхай

Голям производител на смарт телефоните iPhone на Apple стана следващата компания, която стопира активност поради локдауна в Шанхай.

Технологичната компания Pegatron разгласи, че краткотрайно прекратява произвеждане в два от заводите си в Китай.

Изявлението идва, даже откакто управляващите облекчиха през вчерашния ден част от ограниченията против ковид в Шанхай.

Това значи, че някои от 25-те милиона поданици на града могат да напущат домовете си за първи път от седмици.

Градът беше подложен под локдаун в края на март, откакто броят на случаите на ковид се усили в основния индустриален и финансов хъб на Китай.

В съобщение до фондовата борса от Pegatron оповестиха, че са прекратили активността в заводите си в Шанхай и намиращия се наоколо Куншан "в отговор на условията за предварителна защита на COVID-19 от страна на локалните управляващи ".

От компанията уведомиха, че ще си сътрудничат с управляващите за "възстановяване на производството допустимо най-скоро ".

Quanta, която е главен производител на Apple MacBook, и производителят на iPad Compal Electronics, също са прекратили краткотрайно активност в някои китайски градове, съгласно японското издание Nikkei.

Тези спирания се чака да окажат въздействие на производството, споделя пред BBC Dan Ives, анализатор в капиталовата компания Wedbush Securities.

Според него производството на 3 милиона телефона iPhone към този момент е наранено този месец, "като упованията са за още по-големи разстройства, в случай че това продължи ".

Според Айвс, производството на 2 млн. таблета iPad и 1 млн. компютъра MacBook също може би е наранено.

Тайванската компания Foxconn, която също създава телефони iPhone за Apple, е спряла активността в завода си в Шънджън през предишния месец.

От началото на пандемията през 2019 година Китай наложи ограничавания, които засегнаха милиони хора в огромните градове.

Локдаунът в Шанхай е най-големият до момента, а градът е основен център за финансовата промишленост, производството и дом на най-голямото пристанище в света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР