Голям пожар във вилната зона над Ямбол изпепели къщи и

...
Голям пожар във вилната зона над Ямбол изпепели къщи и
Коментари Харесай

Пожар край Ямбол изпепели къщи и стопански постройки

Голям пожар във вилната зона над Ямбол изпепели къщи и икономически постройки. Повечето от тях са необитаеми, потърпевши хора няма.

След часове битка с огъня пожарът беше локализиран, само че четири екипа на пожарната останаха да дежурят през нощта. В този регион живеят доста малко хора – към 5000 души и то не целогодишно, а единствено през летните месеци. От полицията към момента не дават информация за брой на засегнатите от огъня вили – евентуално са десетки.

Пожарът е обхванал повърхност от 5 декара.

„ Спаси ме това, че непрестанно се грижа за къщата – най-много да няма суха трева към нея. Това е главната причина, да не изгори в пожара “, изяснява Димитър Желязков, чиято къща за благополучие е останала непокътната от огъня. Когато мъжът дошъл във вилната зона, той заварил прилежащата вила да гори. От 30 години в нея никой не живеел, споделя още той. В къщата зад неговата също не живее никой – тя също е изгоряла в пожара.

„ Огънят вървеше бързо – виждаш по какъв начин напредва с метри. Силният вятър е отговорен за това “, отбелязва Димитър Желязков. Когато видял протичащото се, присъединил помпата и почнал да полива региона към къщата си, с цел да не пламне и тя. „ Доволни сме, че сме живи. Благодаря на пожарникарите, които ни избавиха къщичката. Снощи си седнал съм у дома и си чета вестника, когато ми се обадиха, че вилната зона гори. Хвърлих всичко и хукнах нагоре, да видя какво става. И видях кълбета пушек “, сподели и Недка Шевкенова, предава БГНЕС.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР