Голям пожар горски ори в Кресненското дефиле от днес следобед,

...
Голям пожар горски ори в Кресненското дефиле от днес следобед,
Коментари Харесай

Голям пожар в Кресненското дефиле наложи евакуация на село

Голям пожар горски ори в Кресненското дефиле от през днешния ден следобяд, като в границите на няколко часа утрои обхванатите територии и към този момент се простира на над 6000 декара. Заради близостта на пламъците до къщите на село Ощава се наложи евакуация на неговите към 50 жители.

Те са настанени в къщи в Стара Кресна. Пожарникари от всички служби в област Благоевград са включени в гасенето на пожара в землището на с. Мечкул. Помагат им пожарникари от Кюстендил, два екипа с пожарни коли от София, чиновници на Югозападното горско стопанство, модулно армейско формирование, булдозер, както и два хеликоптера, които вземат участие в гасенето през светлата част на деня.

Във връзка с пожара ЧЕЗ Разпределение България изключи електропровод, осигуряващ електрозахранването на селата Сенокос, Мечкул и Ракитна в община Симитли, както и селата Стара Кресна и Ощава в община Кресна. Прекъсването на електрозахранването се постанова за обезпечаване на безвредната работа на екипите на пожарната. След потушаване на пожара електрозахранването ще бъде възобновено.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7358)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР