Голям брой задържани при специализирани полицейски акции във Варна, предаде

...
Голям брой задържани при специализирани полицейски акции във Варна, предаде
Коментари Харесай

Голям брой задържани при специализирани полицейски акции във Варна

Голям брой арестувани при профилирани полицейски акции във Варна, съобщи кореспондент на " ДНЕС+ "

57 лица от престъпния контингент в региона са арестувани. В това число влизат и причинителите на закононарушения.
Това съобщи старши комисар Даниел Пашов – шеф на ОД Министерство на вътрешните работи -Варна на брифинг през днешния ден.

" През миналата седмица на територията на област Варна бяха извършени Специализирани полицейски интервенции с акцент противопоставяне на битовата престъпност, задържане на лица с две и повече висящи каузи, както и задържане на лица причинители на закононарушения “, съобщи шефът на Министерство на вътрешните работи -Варна.
„ Обект на акцията бяха и лица, които не съблюдават карантинните ограничения във връзка със заповедите на министъра на опазването на здравето. В интервенциите взеха присъединяване 145 чиновници на Министерство на вътрешните работи и жандармерията във Варна.
Изградени са 26 КПП-та, 15 групи бяха образувани и са работили по инспекция и задържане на причинители на закононарушения, както и на лица оповестени за търсене.
В хода на трите интервенции са тествани 536 лица, 305 автомобила, а настрана от това са формирани 26 акта по Закона за българските документи, 13 фиша и 3 акта по Закона за придвижване по пътищата.
Образувани са две бързи производства за владеене на опиати.
В хода на тази интервенция е открита и оранжерия в село Бенковски със 107 кг тревиста маса, която е била в стадий изсушаване.
В хода на профилираните полицейски интервенции са формирани и две бързи производства за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.
Две лица са арестувани за обири от частни домове в община Дългопол. В рамките на интервенциите е установено, че 4 лица не съблюдават ограниченията за съблюдаване на карантина и са формирани надлежно 4 досъдебни производства ", изясни през днешния ден комисар Даниел Пашов.

Той добави, че полицейските интервенции ще продължат и през тази седмица.
Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР