Голям брой ракети удариха днес афганистанския град Газни по време

...
Голям брой ракети удариха днес афганистанския град Газни по време
Коментари Харесай

Ракети удариха град в Афганистан по време на посещение на президента

Голям брой ракети удариха през днешния ден афганистанския град Газни по време на визитата на президента Ашраф Гани, оповестиха чиновници и поданици на града, нападнат предишния месец от талибаните, съобщи Ройтерс.

Най-малко две ракети паднаха на към 300 метра от резиденцията на губернатора, където Гани се срещаше с локални чиновници, а трета падна по-далече.

Засега не се оповестява за жертви, само че са били чути изстрели от леко и тежко огнестрелно оръжие.

Газни, намиращ се на основната автомагистрала сред столицата Кабул и Южен Афганистан, към момента носи белезите от дните на тежки сражения предишния месец, когато стотици талибани щурмуваха града и завзеха огромни елементи от градския център.

Нападателите в последна сметка бяха отблъснати с цената на тежки загуби от страна на афганистанските държавни сили, подкрепени от американски въздушни удари, само че офанзивата провокира потрес в Афганистан, показвайки способността на бунтовниците да подхващат широкообхватни набези против огромни градове.

Посещението на президента Гани в Газни, съпроводен от брачната половинка му, имаше за цел да оцени положението със сигурността в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР