Голям български производител на хляб завиши входящия контрол на влаганите

...
Голям български производител на хляб завиши входящия контрол на влаганите
Коментари Харесай

Искат изтегляне на бял хляб от пазара заради съмнителни частици

Голям български производител на самун завиши входящия надзор на влаганите в продуктите му първични материали и материали, както и контролът на качеството на готовата продукция.

Мерките са подхванати след сигнал в платформата на Сдружение " За налична и качествена храна “ www.zdkh.bg за рискови и съмнителни частици, открити в създаден от компанията бял пшеничен самун (700 гр.).

Задълбочена вътрешна инспекция на компанията – производител за аргументите довели казуса по цялата верига на произвеждане е открила съществуване на сходни частици във влаганата сол в хляба сол.

Незабавно е прекъснато влагането на цялата партида проблематична сол, известен е доставчика и е поискано изтеглянето на количествата на хляба от комерсиалните вериги.

Производителят увери, че във компанията са интегрирани системи за сигурност на продукта, които изключват произшествия от сходен темперамент.



Производственият развой на хляба е изцяло автоматизиран. Предприето е спомагателното образование на личния състав, зает с качествения надзор във компанията.

Сдружението за налична и качествена храна ще продължи да поддържа непрекъснат контакт с комерсиалните вериги и институциите, ангажирани с гаранцията за налична, качествена и създадена от български производители храна, сподели ръководителят на сдружението Д-р Андрей Вълчев.

От началото на годината платформата на Сдружението www.zdkh.bg има над 1 милион гости.

Подадените в нея сигнали касаят най-вече занижено качество на млечни артикули, подозрително наличие и несъответствия на етикетировка и продукта, погрешно предпазване от търговски обекти на 3-литрови кутии вино, както и за неприятно качество на рафинирано слънчогледово масло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР