Основателят на Binance Чанпън Джао се е явил във федерален

...
Основателят на Binance Чанпън Джао се е явил във федерален
Коментари Харесай

Той има 36,5 милиарда долара и е най-богатият човек, влизал някога в затвора в САЩ

Основателят на Binance Чанпън Джао се е явил във федерален затвор в Калифорния, където ще излежи четиримесечната си присъда поради активността си в криптофирмата, оповестява CoinDesk, съобщи " Инвестор ".

Джао, който е канадски жител, се призна за отговорен за нарушение на Закона за банковата загадка през ноември. През април федерален арбитър го осъди на четири месеца затвор – доста по-кратка присъда от поисканите от федералната прокуратура три години и повече от присъдите за същото закононарушение на други крипторъководители като някогашния изпълнителен шеф на BitMex Артър Хейс.

С чисто положение от 36,5 милиарда $ съгласно показателя Bloomberg Billionaires Index Джао е най-богатият човек, който в миналото е влизал в пандиза в Съединени американски щати.

В допълнение към присъдата си Джао също беше санкциониран с 50 млн. $ и се съгласи да напусне поста основен изпълнителен шеф на Binance. Платформата, която също призна виновност за пране на пари и нарушение на законите за наложени наказания по същото време като Джао, по-рано тази година се съгласи да заплати 4,3 милиарда $ санкции към разнообразни федерални регулатори и назначи самостоятелен наблюдаващ, който да следи за съблюдаване на условията за сходство.

Обектът Lompoc II, където Джао ще излежи късата си присъда като пандизчия 88087-510, е с ниска степен на сигурност и се намира в окръг Санта Барбара, на крайбрежиета на Калифорния. Според регистрите на Бюрото по въпросите на пандизите сега в него има 2160 пандизчии.

Условията в пандиза – където някои пандизчии работят в прилежаща плантация, отглеждат продукция и се занимават с крави и коне – са в ослепителен контрастност с известното като рисково място в Ню Йорк, където някогашният изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд излежава своето наказване от 25 години, наложено му по-рано тази година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР