Голотата е нещо естествено. Всички сме голи под дрехите. Постоянно

...
Голотата е нещо естествено. Всички сме голи под дрехите. Постоянно
Коментари Харесай

Росарио Доусън: Моята професия е да провокирам

Голотата е нещо естествено. Всички сме голи под облеклата. Постоянно си представям хората голи


С една качествено направена еротична сцена, създателите на кино лентата могат да предадат доста значими послания за персонажите, да развият облици и връзки без разговор и пояснения


Нещо необикновено се случва във филмовата промишленост. “Марвел ” сътвориха в действителност извънредно сполучлив бизнес модел и всяка година пускат по няколко огромни игрални филми и амбициозни поредици, а на хоризонта не се вижда зрителска отмалялост от супергеройските истории. Явно това влече хората в този момент


Росарио Доусън е една от най-горещите, атрактивни и надарени актриси от своето потомство. На 39 години тя е в превъзходна форма и редува влиятелни телевизионни продукции с предизвикателни авторски филми. Очарователната изпълнителка с превъзходно тяло и необятен прочувствен диапазон има репутацията на паметна фигура в артистичните среди и измежду киноманите поради присъединяване си в иконичната и иронична самостоятелна поредност “Продавачи ” и скандалната градска младежка драма “Хлапета ”. Изящната Доусън потвърди своето майсторство и във филми като “Готова за играта ” ” Бибрутално:Разходка гибел ”, “Александър ”, “Град на прегрешението ”, “Мъже в черно 2 ” и други Едно от най-интересните заглавия във филмографията на актрисата с кубинска и пуерториканска кръв бе музи от хипнозата психически трилър “Транс ” на визионера Дани Бойл. Доусън е доста дейна и в малкия екран, където блесна в сериала на “Марвел ” и “Нетфликс ” “Люк Кейдж ”.

 s06_1_6k  s06_1_rosario_6k  s06_1_rosariod_6k  s06_2_4k  s06_2_ros_4k
– Росарио, Вие спечелихте овациите на публиката и лаврите на рецензията с ролята си в “Незабравимо ”. Какво Ви притегли към плана?
– Ако би трябвало да съм почтена, първият път отхвърлих предлагането да взе участие в този филм. Тогава се нуждаех от отмора. Сценарият ми звучеше прелестно, само че имах потребност от време за себе си и околните си хора. Бях в Италия. Говорих няколко пъти с режисьорката Денис Ди Нови и най-сетне тя съумя да ме убеди да се включа в плана. Много се развълнувах от опцията да изиграя този облик. В последна сметка успямхе да надскочим границите на “филмите за пуканки ” и да предложим нещо малко по-сложно, нюансирано и софистицирано на публиката и аз съм ужасно удовлетворена от резултата.

– Друг Ваш триумф е присъединяване Ви в комиксовата поредност “Люк Кейдж ”. Какво мислите за цялата супергеройска фикс идея, която владее въображението на всеобщата аудитория към този момент близо десетилетие?
– Нещо необикновено се случва във филмовата промишленост. “Марвел ” сътвориха в действителност извънредно сполучлив бизнес модел и всяка година пускат по няколко огромни игрални филми и амбициозни поредици, а на хоризонта не се вижда зрителска отмалялост от супергеройските истории. Явно това влече хората в този момент. Изглежда публиката има потребност да избяга от действителността в света на супергероите и комиксите. Кино салоните оферират взъможност да това непосредствено бягство. Да вземам участие в “Люк Кейдж ” беше чисто наслаждение за мен. По принип одобрявам по-авторски и интелектуално провокативни филми, с по-различна хармония, само че разнообразието ме поддържа енергична и жадна за повече работа.

– Един от най-впечатляващите филми с Ваше присъединяване през последните години беше “Транс ”. Как се работи с режисьор от калибъра на Дани Бойл?
– Той е необикновен. Общуването с Дани те оставя с чувството, че научаваш нещо. Нещо значимо. Не всяка връзка с човек подтиква сходна страст. Сценарият на “Транс ” беше удивително проницателен и атрактивен. Бях сигурна, че желая да взе участие в този филм.

– Вие сте взели участие в някои от най-горещите голи подиуми в киното през последните години. Как гледате на екранната еротика?
– Голотата е нещо естествено. Всички сме голи под облеклата. Постоянно си представям хората голи. Това е в кръга на шегата, рабира се. За мен екранната еротика е доста забавен артистичен инструмент. Не съм взела участие в чак толкоз доста голи подиуми в кариерата ми. Голият епизод в “Транс ” ми подсети на секс сцената, която трябваше да фотографирам в “Александър ” на Оливър Стоун преди повече от 10 години. Всъщност това не беше секс сцена или любовен миг, беше си съвсем пресъздаване на обезчестяване. Беше конфликт, динамично състезание, мерене на силите сред двамата индивида. С една качествено направена гола сцена, създателите на кино лентата могат да предадат доста значими послания за персонажите, да развият облици и връзки без разговор и пояснения.

– Вие желаете да употребявате възбуждащите подиуми като артистичен инструмент за изобразяване на психически пейзажи?
– Точно по този начин. В “Транс ” концепцията на голата сцена не е просто да подтиква полово – моята героиня се пробва да накара персонажа на Джеймс Макавой да си възвърне спомените. Като влиза чисто гола в стаята и му се явява без облекла тя цели да засегне най-дълбоките, интимни и скрити сектори от съзнанието му. Да доближи до дълбокото пространство на паметта му. Там е рисково място. Моментът е полова сугестия и парче от пъзел. И мисля, че се получи сносно. Реакциите на хората потвърдиха, че техните съзнания и сетива са били подтиквани и предизвикани. В края на деня, аз съм актриса. Моята специалност е да предизвиквам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР