Голмайсторът на мъжкия хандбален отбор на Добруджа - Джошкун Якубов,

...
Голмайсторът на мъжкия хандбален отбор на Добруджа - Джошкун Якубов,
Коментари Харесай

17 гола в един мач! Джошкун Якубов изведе Добруджа до първи успех в хандбалния шампионат

Голмайсторът на мъжкия хандбален тим на Добруджа - Джошкун Якубов, изигра свръхестествен мач против Локомотив (Горна Оряховица) в първия кръг на новото хандбално състезание. Якубов означи изумителните 17 гола в срещата, което се равнява на повече от половината актив на отбора от Добрич, който завоюва дуела с 33:27 попадения.

" Жълто-зелените " взеха добър задатък след първото полувреме - 16:12, а през втората част прибавиха още две попадения към преднината си. Дебют за тима с 5 гола направи Стефан Кирилов, който е младеж точно на горнооряховския Локомотив. Със страхотни намеси за домакините се отличи и вратарят Емил Иванов, приключил дуела със 17 спасявания.

Треньорът на Добруджа Георги Андреев разгласи, че задачата на тима е да попадне измежду първите четири в крайното класиране на постоянния сезон, получавайки опция да се бори за купата в плейофите. През предишния сезон добричкият отбор загуби финала на шампионата с 0:2 мача от Локомотив (Варна), който също реализира триумф в първия кръг - 26:22 гола над Осъм (Ловеч).

" А " РХГ, Мъже, Кръг 1
Добруджа 33:27 (16:12) Локомотив Гражданско отделение
Чардафон 33:27 (15:11) НСА
Локомотив Варна 26:22 (12:7) Осъм Ловеч
Пирин Гоце Делчев 28:28 (11:15) Спартак Варна
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР