Голфът е все още млад спорт у нас – развива

...
Голфът е все още млад спорт у нас – развива
Коментари Харесай

Голфът - спорт за всички възрасти

Голфът е към момента млад спорт у нас – развива се в последните 20 години. Той обаче може да бъде практикуван от всички възрасти. Това сподели за предаването „ Социална мрежа” по Борислав Чакъров, който е треньор. По думите му този спорт лишава много време, с цел да се научи човек. „ За да започнеш да играеш един порядъчен спорт нормално лишава сред година и две”, добавя той.

Чакъров изясни, че макар че голфът не е толкоз необятно публикуван у нас, България все по-често стартира да отглежда играчи на международно равнище. „ Имаме състезатели в топ 500 в международната класация, имаме състезатели, които вземат участие на международни турнири”, сподели още треньорът.

По думите му този спорт не е най-евтиният от всички, само че и не е толкоз безценен, колкото е всеобщото мнение. „ Аз бих го сравнил със ските и тениса”, разяснява Борислав Чакъров. Търпението и упоритостта пък били най-важните качества, които трябват на един състезател. За разлика от други дисциплини, при тази децата стартират да упражняват в малко по-късна възраст – след 7-8-годишна възраст.

Повече по тематиката вижте във видеото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР