Големият проблем в строителството и нередностите в целия пътен сектор

...
Големият проблем в строителството и нередностите в целия пътен сектор
Коментари Харесай

Иван Шишков: Проблемът в строителството е начинът на възлагане на поръчките

Големият проблем в строителството и нередностите в целия пътен бранш е в метода на възлагане и надзор на строителството на пътищата. Това съобщи пред БНР министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

По думите му във всеки от въпросите прозира изключителна безнаказаност в ръководството на страната в интервала 2019- 2021 година Според него би трябвало да има по-голям надзор, с цел да знае някой, че когато реши да си затвори очите, постоянно може да носи отговорност.

Министърът уточни, че има голямото количество противозаконни поправки по пътищата у нас . За 31 от проверяваните пътища е имало подготвени за утвърждение планове, с цел да бъдат направени както би трябвало по закон, само че това не се е случило, разясни той.

Шишков засегна и тематиката за публичните поръчки. Законодателството сега дава опцията на възложителя да прави публични поръчки с критерии, които включват освен най-ниската цена. Темата с инхауса докара до един капан, в който попадна освен страната, попаднаха и самите строители. Те в един миг стартират да недоволстват и да не желаят да строят на старите цени, обаче са взели задатъци, разясни министърът.

По отношение на инспекциите на, той съобщи, че когато за седма-осма година от стартирането в употреба на автомагистралите те са в такова неприятно положение и явно се нуждаят от главен ремонт, а не от настоящ, е редно да се вършат такива инспекции.

Състоянието на нашите пътища е такова не тъй като не се поддържат, а тъй като сме ги строили и ремонтирали по този метод в годините обратно , сподели още Шишков.

Припомняме, че на 6 февруари бе задържан .  По неофициална информация следствието е за насила и няма общо със строителната му активност
 Главният прокурор се заинтересува по какъв начин се строят и ремонтират пътищата
Главният прокурор се заинтересува по какъв начин се строят и ремонтират пътищата

Държавното обвиняване дава обещание, в случай че откри нарушавания, да предприеме дейности по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР