Големият победител в миналогодишното издание станa британската компания Change Please

...
Големият победител в миналогодишното издание станa британската компания Change Please
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за конкурса за социални предприемачи Chivas Venture

Големият победител в миналогодишното издание станa английската компания Change Please

[Chivas Venture] Още по тематиката
Стартъп дава глас на глухонемите

Италианската компания Limix създава ръкавица, която трансформира езика на глухонемите в тон
29 юли 2018
Бизнеси за 1 милион $

Пет компании от Холандия, Англия, Съединени американски щати, Испания и Малайзия стиганаха до финала на състезанието Chivas Venture
8 юни 2018
Върти ми се една муха

NASEKOMO трансформира органичните боклуци в храна за ларви, които са различен източник на протеини за животни
19 яну 2018 Стартиращи компании с планове, които усъвършенстват живота на разнообразни общности, могат да аплайват в състезанието за обществено предприемачество Chivas Venture, проведен от уиски марката Chivas Regal. Глобалната самодейност с общ награден фонд от 1 млн. $ се организира за пета поредна година и България още веднъж е измежду страните участнички. Целта на надпреварата е да отличи плановете, които вземат решение обществени и екологични проблеми по света.

Условия за присъединяване

Желаещите да вземат участие в тазгодишното издание на Chivas Venture би трябвало да попълнят формата за кандидатстване на уеб страницата на конкуренцията, където да опишат в детайли бизнеса си с идея. Крайният период за подаване на поръчки е 31 октомври. Сред изискванията за присъединяване е представителят на компанията да има навършени 25 години, да владее британски език, а компанията да не генерира годишни доходи над 1.5 млн. $.

Организаторите в България оферират и съвещания за започващите компании, които се двоумят дали бизнесът им дава отговор на изискванията на конкуренцията. За задачата би трябвало да опишат за предприемаческата си концепция в платформата на Chivas Venture, след което ще бъдат съветвани по какъв начин да продължат. На особено събитие при започване на октомври пък бизнесмени, минали през състезанието, ще опишат за опита си и ще дадат препоръки на бъдещите участници.

Хронология на състезанието

На локалния край на Chivas Venture жури ще избере финалист, който да показа България на интернационалната конкуренция. Екипът на определената започваща компания ще взе участие в 3-дневна акселераторска стратегия във Англия дружно с участниците от другите страни.

На идващия стадий от Chivas Venture ще се организира публично онлайн гласоподаване, въз основата на което 100 хиляди $ от общия награден фонд ще бъдат разпредели сред всички финалисти. Колкото повече гласове събере даден план, толкоз по-голям дял от финансирането ще получи. На огромния край на надпреварата през 2019 година участниците ще могат да показват плановете се пред аудитория от бизнес специалисти, а интернационалното жури ще дефинира кой да получи останалите 900 хиляди $.

В миналогодишното издание на състезанието българският екип на компанията Nasekomo, която разгражда органични боклуци посредством ларвите на черната муха, с цел да бъдат употребявани за високопротеинова храна в отглеждането на животни, съумя да стигне до полуфинала на Chivas Venture. Големият победител обаче станa английската компания Change Please, която оказва помощ на бездомните хора в Лондон, обучавайки ги на бариста умения и осигурявайки им работа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР