Големият победител от телевизионния дуел между основните претенденти за канцлерския

...
Големият победител от телевизионния дуел между основните претенденти за канцлерския
Коментари Харесай

Ангела Меркел е големият победител в дебата с Мартин Шулц

Големият победител от телевизионния двубой сред главните кандидати за канцлерския пост, който се организира нощес в Германия, е Ангела Меркел. Това демонстрира допитването до феновете, направено по време на предаването, предава БНР.

Общо 44% от феновете на единствения ефирен спор, който имат главните претенденти за канцлерския пост, считат, че Ангела Меркел е била по-убедителна от противника си - социалдемократа Мартин Шулц. 32 на 100 пък показват Шулц като техен любимец в предаването.

Меркел печели повече точки от Шулц и в отговора на различен въпрос: кой е бил по-убедителен. Думите на Меркел са звучали по-достоверно за 47% от феновете. 26 на 100 са се доверили повече на Шулц. Канцлерът е била и по-симпатична в дуела - 46% избират нейното държание, а 26% - това на противника ѝ.

В множеството тематики и двамата претенденти бяха учудващо единомислещи. Разлика във вижданията им имаше най-много по въпросите за връзките на Турция с Германия. Мартин Шулц съобщи, че в случай че стане канцлер, ще приключи неотложно договарянията за участие на Турция в Европейския съюз. Меркел бе по-сдържана. Тя уточни, че сега тези договаряния по този начин или другояче не се водят действително и че с цел да освободи 14-те немски жители, които са задържани по политически аргументи в Турция, Германия би трябвало въпреки всичко да остане в разговор с Турция.
Съперникът ѝ я упрекна и в тежки неточности при решаването на бежанската рецесия през 2015 година. Шулц съобщи, че Меркел е работила без да пита и не е въвлякла в решаването на казуса и другите европейски страни, по тази причина Унгария не желае да оказва помощ в този момент. Той уточни обаче, че в случай че стане канцлер, ще обвърже солидарността с изплащането на еврофондовете.

„ Не може да финансираме земеделието и градежа на пътища в страни като България и Румъния, да вземем за пример, а да не ни се отвръща с подобаваща взаимност ", съобщи той.

Маркел от своя страна съобщи, че е постъпила изцяло вярно и в случай че се наложи, ще повтори още веднъж делата си от 2015 година

Парламентарните избори в Германия са на 24 септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР