Големият победител на юбилейната 70-а церемония на наградите „Еми“ е

...
Големият победител на юбилейната 70-а церемония на наградите „Еми“ е
Коментари Харесай

Игра на тронове е най-добрият драматичен сериал

Големият победител на юбилейната 70-а гала на премиите „ Еми “ е „ Игра на тронове “.

Кървавата сага на НВО, която имаше общо 22 номинации “, бе удостоена за най-хубав трагичен сериал на блестящото събитие, което се организира нощес в театъра „ Майкрософт “ в Лос Анджелис. Това е трети път, в който шоуто печели оценката в тази категория, считано за еквивалент на „ Оскар “. Тази година конкуренцията беше повече от мощна - „ Историята на прислужницата “, „ Странни неща “, „ Западен свят “ и „ Това сме ние “ бяха директни противници на „ Игра на тронове “.

Актьорът Питър Динклидж, прочут на телеманиаците като Тирион Ланистър, получи „ Еми “ за най-хубава поддържаща роля в трагичен сериал – още веднъж трета в сбирката му. От сцената той благодари на екранния си сътрудник Николай Костер-Валдау, като го назова „ моят брат от друга майка “.

Това породи подозрения у почитателите на „ Игра на тронове “ дали това не издава роднинска връзка, която ще се разкрие във финалния сезон следващата година.

Сериалът получи приз и в категорията за най-хубави образни резултати.

Другият огромен победител е „ Прекрасната госпожа Мейзъл “, разгласен за най-хубава комедия. Историята за еврейска брачна половинка, мамена и изоставена от мъжа си, получи още две оценки.

Клеър Фой сграбчи „ Еми “ за най-хубава актриса в трагичен сериал за ролята й на младата кралица Елизабет II в "Короната ", а Матю Рис победи при мъжете за ролята си в "Американците ".

В актьорските категории за комедийни сериали за най-хубава бяха оповестени Рейчъл Броснахънот "Прекрасната госпожа Мейзъл " и Бил Хейдър от "Бари ".

Като най-хубав минисериал победи продукцията "Убийството на Джани Версаче ".

Черешката на тортата по време на събитието беше предлагането за брак на режисьора Глен Уайс, притежател до тогава на 13 статуетки "Еми ". При излизането си на сцената за приемане на 14-ата премията, той се обърна към приятелката си с думите:

"Питаш се за какво не ми харесва да те назовавам мое гадже? Защото желая да те назовавам моя брачна половинка ".

После пред погледите на разчувстваните дами в залата, той сервира на обичаната си халката на майка си, умряла преди две седмици.

Източник: monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР