Големият победител на наградите „Златен глобус“ тази година се оказа

...
Големият победител на наградите „Златен глобус“ тази година се оказа
Коментари Харесай

Запомнете това име: българинът Димитър Маринов и триумфът му в Холивуд

Големият победител на премиите „ Златен глобус “ тази година се оказа филмът „ Зелена книга “ , само че това, което към момента малко от нас знаят, е, че зад триумфа на заглавието стои и едно българско име – Димитър Маринов .

„ Зелена книга “ среща българския артист със звезди като Виго Мортенсен (номиниран за „ Златен глобус “ за присъединяване си във филма) и носителя на „ Оскар “ за „ Лунна светлина “ Махершала Али (който завоюва статуетката за поддържаща роля). Героите им са водачът Тони Лип и фамозният пианист Дон Шърли , които се сприятеляват по време на турне в южните щати, само че скоро се сблъскват с настъпващата сегрегация. За сюжета са употребявани писмата на грубоватия Лип написа до своята жена, за които му оказва помощ изтънчения музикант.

 Димитър Маринов Getty

Във кино лентата Димитър Маринов играе музиканта Олег, част от джаз триото на чернокожия Джон Шърли. Прототипът на Олег е виолончелистът Юрий Харт, който свири дружно със същите музиканти, а в лентата има основна роля за смяната на водача и телохранител Тони.

Българинът в началото е отритнат след първия кастинг за кино лентата, само че по-късно още веднъж получава позвъняване. Въпреки че свири на цигулка от 4-годишен, продуцентите се нуждаят от челист. Така се постанова Димитър да овладее инструмента единствено за 5 дни, свирейки по няколко часа всеки ден.

View this post on Instagram
Don Shirley (M.Ali), Oleg (D.Marinov), George (M.Hatton) and Tony "Lip " (V.Mortensen)... @mahershalaali #dimiter_d_marinov @dimiter_d_marinov #mikehatton #viggomortensen @vigomortensen #dreamworks #universalstudio #instafilm #instamedia #greenbookfilm #kieran.maguire.587 #greenbookmovie

A post shared by Dimiter D. Marinov (@dimiter_d_marinov) on Aug 22, 2018 at 2:36pm PDT

За ролята на Олег екипът би трябвало да избере сред четирима претенденти, като единственият незнаен измежду тях е българинът. След последния трагичен кастинг продуцентите дружно с Махершала Али и Виго Мортенсен се стопират на Маринов, пишат от „ Икар Прес “.

След като гледат записите с българина, Мортенсен и Али са безапелационни, че Димитър е техният човек . Докато продуцентите се паникьосват самият Стивън Спилбърг е този, който поучава режисьора Питър Фарели да избере Маринов . Причината е, че в фрагментите с изявлението и актьорските подиуми артистът се държи по един и същи метод и вместо да се преструва, играе себе си.

View this post on Instagram
"Mega star " by media - friendly colleague-bud by me.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР