Големият пловдивски живописец Станимир Видев гостува със самостоятелна изложба в

...
Големият пловдивски живописец Станимир Видев гостува със самостоятелна изложба в
Коментари Харесай

Станимир Видев показва новите си живописни творби и рисунки в Пловдив

Големият пловдивски живописец Станимир Видев гостува със независима галерия в изложба " Лабиринт " от 9 до 23 ноември. Уютното арт пространство ще приюти най-новите му произведения. Наред с живописни творби, създателят е приготвил и специфична селекция от рисунки.
Прочетете още
Станимир Видев няма потребност от показване измежду феновете на изящното изкуство. Още с първата си независима галерия през 1986 година в  Пловдив ( част от Националните есенни изложби) до ден сегашен с всяка своя изява художникът превзема публиката не просто с майсторството си, само че с силата и благосъстоянието на живописната материя, подчинена на финия баланс сред мощната прочувствена експресия и дълбочината на човешките мисли и прекарвания. В платната му се потапяме в една нереална, съвсем музикална симфония от цветове, линии и форми, която издига образния роман от конкретиката тук-там и хора до общочовешкото и безконечното.

Станимир Видев е показал повече от 30 независими изложения, а негови картини са благосъстоятелност на Националната художествена изложба, музеи и съществени частни сбирки в страната и чужбина. Носител е на редица национални и интернационалните награди, два пъти притежател на премия " Пловдив " за 1997 година и 2007 година

На откриването, което е от 18 ч., публиката ще се наслаждения и на осъществяванията на Ангел Демирев (китара) и Христо Минчев (бас).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР