Големият грях на демократите в България е, че не успяха

...
Големият грях на демократите в България е, че не успяха
Коментари Харесай

Плевнелиев: Големият грях на демократите в България е, че не успяха да направят лустрация

Големият грях на демократите в България е, че не съумяха да създадат лустрация. Това сподели пред БГНЕС Росен Плевнелиев, президент на България /2012-2017 г./ Той уважи паметта на почтено избитите от по този начин наречения Народен съд регенти, министри, депутати и общественици на 1 февруари 1945 година „ Виждате хиляди имена изписани на тази стена, която ние назоваваме стената на рева. 30 000 са задържани за една нощ, хиляди са избити, десетки хиляди са с безусловно противозаконни и безчовечен присъди. За това действие Българска социалистическа партия на практика с нищо не дадоха поръчка, че се трансформират “, сподели Росен Плевнелиев по време на церемонията по отдаване на респект пред жертвите на комунизма.

Според него Българска комунистическа партия не се е трансформирала, макар, че е сменила името си на Българска социалистическа партия.

„ Същите фрагменти, идеология, зависимости от сътрудници на Държавна сигурност и режима в Москва. Всъщност демокрацията значи да погледнеш истината оттатък пропагандата и операцията. Истината е, че десетки хиляди бяха избити при налагането на комунистическата тирания в България. Вместо Българска социалистическа партия да се извини, те не престават да откриват монументи на Тодор Живков. Ето един непросветен урок от историята. Българска социалистическа партия би трябвало да се извини на българския народ, с цел да може да стъпим на здравите основи на съзиданието “, зави президентът Росен Плевнелиев

Румен Радев не участва на формалната гала, а избра да уважи паметта на починалите самичък, което провокира остра реакция от страна на Росен Плевнелиев.

„ За шеста поредна година сме очевидци на отсъствието на президента на формалната гала. Това е крещящо доказателство, че Радев не желае да огледа обстоятелствата в очите. Той застава на страната на тези, които към момента имат вяра в идеологията на комунистическия режим, застава на страната на тези, които фалшифицират историята, застава на страната на агитация, а не на обстоятелствата. Имаме един партиен подвластен президент, който идва от русофилските популистки среди на България “, безапелационен е Плевнелиев.
Демократите в България се провалиха в опита да спрат Държавна сигурност.

„ Голям грях на демократите в България е, че не успяхме да създадем лустрация и, че приватизацията беше осъществена, тъй че комунистическите елити взеха в ръцете си цялата стопанска система “, съобщи тоя.

България спада към страните, които не съумяха да се откъснат от съветската сфера и по тази причина е толкоз бедна.

„ Може да разделим на две страните, които бяха в руското пространство. Едните сложиха истината за комунизма в учебниците, сложиха сътрудниците на тайните служби, където им е мястото, потеглиха по пътя на обществено виновната стопанска система, а не на олигархията. От друга страна погледнете страните, които останаха в съветската сфера на въздействие, по команда от Москва им беше конфигурирана олигархична стопанска система, сътрудниците на Държавна сигурност продължаваха на шестват из медиите и да образуват публичното мнение. Първите са богати и демократични. Това са Словения, Хърватия, Румъния, Полша, Чехия, а от другата страна са България, районен съд Македония, Сърбия, Грузия, които останаха със мощно съветско въздействие, с сътрудници на Държавна сигурност, които са назначени за политици, предприемачи “, акцентира пред БГНЕС президентът Росен Плевнелиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР