Големият горски пожар до свиленградското село Студена е локализиран, предаде

...
Големият горски пожар до свиленградското село Студена е локализиран, предаде
Коментари Харесай

Локализиран е огромният пожар в Свиленградско

Големият горски пожар до свиленградското село Студена е локализиран, съобщи кореспондентът на БГНЕС. Пламъците обгърнаха стотици декари смесени гори сред Студена и прилежащите села Левка и Деришка. Няма заплаха за обитаемоте места. Това е третият огромен пожар в региона за този месец.

Пожарът се е разпрострял на повече от 500 декара горски масиви. В гасенето се включи и хеликоптер поради труднодостъпната околност.

Преди 10 дни, единствено на километри от днешния пожар бяха изпепелени 10 000 декара гора и над 10 хиляди дка. аграрни земи.

Причините за днешния пожар се проверяват. Вероятно още веднъж става въпрос за човешка немарливост.

Междувременно от Министерството на защитата оповестиха, че профилирани екипи от Сухопътните войски имат подготвеност да се включат в дейностите за потушаването на пожара в Свиленградско. Над 30 тона вода са изсипани от вертолет Ми-17 през днешния ден за потушаването на пожара. Екипажът от състава на авиобаза Крумово е взел участие в помощ на хората за преодоляването на огнената буря от 14.38 ч. до 17.35 ч. Под управлението на майор Славчев са направени 15 захода с вертолета, оборудван със система за битка с пожарите.

Два профилирани екипа от военните формирования на Сухопътните войски в Ямбол и Хасково имат подготвеност да се включат, с цел да оказват помощ също за потушаване на горския пожар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР