Големият джаз музикант Елис Марсалис наричан патриарх на джаза“, почина

...
Големият джаз музикант Елис Марсалис наричан патриарх на джаза“, почина
Коментари Харесай

Патриархът на джаза Елис Марсалис почина на 85 години от коронавирус

Големият джаз музикант Елис Марсалис именуван „ патриарх на джаза “, умря в сряда на 85-годишна възраст, откакто се болести с ковид, заяви синът му Бранфорд.

Известният американски пианист и учител, с десетки албуми в музикалната си кариера, обхващаща няколко десетилетия - беше татко на тромпетиста Уинтън и саксофониста Бранфорд, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" С огромна горест разгласявам гибелта на татко ми Елис Марсалис-Джуниър вследствие на затруднения от ковид ”, сподели Бранфорд в изказване, оповестено на уеб страницата му, като прибавя, че е бил признат в болница в събота.

„ Баща ми беше колос измежду музикантите и преподавателите, само че още по-голям като татко. Той употребява всичко, което имаше, с цел да ни направи най-хубавото от това, което бихме могли да бъдем ”, сподели Бранфорд.

Уинтън разгласява фотоси с татко си в дружно Twitter с малко изказване: „ Елис Марсалис, 1934-2020 година Той си отиде по метода, по който живя: прегръщайки действителността “.

Роден в Ню Орлиънс - епицентър на международния джаз - през ноември 1934 година Елис записва с групи и музиканти като „ Канонбол “, Нат Адърли, Маркус Робъртс и Къртни Пайн.

Освен че е наставник на синовете си Уинтън и Бранфорд, правейки ги двама от най-известните музиканти в света, той е водеща фигура в Центъра за креативен изкуства в Ню Орлиънс, Университета в Ню Орлиънс и Университета Ксавие в Луизиана.

Елис стана част от Музикалната зала на славата в Луизиана през 2018 година.

Нюйоркският „ Линкълн Център “, където Уинтън е управител и живописен началник, заяви: „ С горест и натежало сърце „ Линкълн Център “ се сбогува с Елис Марсалис, един от най-известните актьори и музикални преподаватели на своето време - или което и да е време. Дълбокото влияние на Елис върху развиването на музиката е олицетворено от многото музиканти, който той е уведомил, вдъхновявал и обучавал ”.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР