Големият човек в Цървена звезда – Небойша Кович, анонсира, че

...
Големият човек в Цървена звезда – Небойша Кович, анонсира, че
Коментари Харесай

Звезда шокира: Вади всички договори на играчи и треньори наяве

Големият човек в Цървена звезда – Небойша Кович, анонсира, че клубът ще разгласява в публичното пространство в идващите 15 дни цифрите, с които борави и разполага гранда от Белград. Също по този начин босът на „ звездашите “ подчертава, че всички контракти на футболистите ще бъдат изкарани нескрито.

„ Основната причина да отворим „ кутията на Пандора “ е, защото сме тим на жителите. Кои жители? Гражданите на тази страна. Ние не сме частен клуб. Защо тези договори би трябвало да бъдат секретни? Защо би трябвало това да е проблем? Опитваме се да харчим толкоз, колкото получаваме. Работя със международната стопанска система и това е главно предписание в този бизнес, с цел да могат фирмите да продължат съществуването си “, сподели Кович пред националната телевизия в Сърбия.

„ За последните четири сезона харчим приблизително по 2,9 милиона евро за заплатите на футболистите на сезон. Сезонните възнаграждения на целия щаб възлизаха на към 598 хиляди евро. Средният общ хонорар беше 4 милиона и 268 хилядо евро на сезон. Това е неуместно. Един състезател в някои клубове в европейските лиги коства толкоз. Похарчихме общо 17 милиона евро за заплати в последните четири сезона. Това е бюджет за към една година за един слаб тим в огромните европейски шампионати. 19 от тях заплатите им бяха сред 150 хиляди до 200 хиляди евро на година. Имаме сред 35% и 40 бюджет от страната. Повечето е през спонсорски съглашения с телекома, което е почти милион евро на година. Социологическа организация направи лично изследване и удстовери, че телекомът ще дава на Звезда по милион евро годишно, само че също по този начин ще генерира назад при себе си три милиона евро “, проучва Кович.

В края на изявлението си Кович довери, че Звезда ще се укрепи в средата на терена. „ Да, търсим халф, само че както хората от щаба споделят – не става въпрос за бърз трансфер, а за прецизен на съответния пазар. Почти няма качество в този миг “, означи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР