Големият брой заболели от COVID-19 поставя под натиск лечебните заведения

...
Големият брой заболели от COVID-19 поставя под натиск лечебните заведения
Коментари Харесай

Една трета от всички близо 9000 хоспитализирани са в столицата |

Големият брой болни от COVID-19 слага под напън лечебните заведения в страната. Днес настанените в лечебни заведения в приблизително тежко и тежко положение са близо 9000, пораства и броят на пациентите в интензивните отделения.

На доста места към този момент се усеща дефицит на болнични кревати. Във Варна се обмисля следващо нарастване на леглата за коронавирус пациенти. Над 90% от леглата за заболели от ковид в Ямбол и Бургас са заети.

Една трета от всички близо 9000 приети в болница са в столицата. Притеснителна е обстановката в " Пирогов ", ВМА и " Света Анна ".

Най-голямата болница в Благоевград към този момент не приема незабавни пациенти. Хирургичното поделение се трансформира в коронавирус зона.

Според здравния министър болничната система се оправя с натоварването.

Вчера той посети многопрофилната болница в Ямбол, където заболеваемостта е 572 на 100 000 души население. Той заяви, че от 138 кревати за приблизително тежки и тежки случаи са заети 132, а от 9 реанимационни - 8. Критично е ситуацията в детското инфекциозно поделение, откъдето две деца с ковид са били пренасочени за лекуване в Стара Загора.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР