Големият бариерен риф е едно от природните чудеса на нашата

...
Големият бариерен риф е едно от природните чудеса на нашата
Коментари Харесай

Подводен музей спасява Големия бариерен риф

Големият бариерен риф е едно от естествените чудеса на нашата планета, което е сложено под опасност поради климатичните промени.

Докато учени оферират ограничения като присаждане на корали и възбрана на потреблението на слънцезащитни артикули по плажовете наоколо, с цел да не се стигне до неговото изгубване, други намират метод по какъв начин да приютят доза изкуство точно там.

Сега, когато всички погледи са вперени в рифа, а напъните са съсредоточени за неговото запазване, е точното време за откриването на Музей на подводното изкуство . На този стадий обаче, всичко е на равнище концепция и работа по нейното реализиране.
 Снимка 435368

Идеята e на гмуркачът Джейсън Тейлър, който от повече от десетилетие основава подводни статуи, като тези, които се намират в музеите под вода край Мексико и Бахамските острови.
 Снимка 435372

Този музей обаче ще е малко по-различен, тъй като има за цел освен да притегля вниманието към себе си, само че и да го отвлича от Големия бариерен риф . Затова ще бъде позициониран покрай Таунсвил, Австралия, което е напълно покрай централната част на кораловия риф.
 Снимка 435369

Планира се в подводния музей да можем да забележим разнообразни статуи, които трансформират цвета си , с цел да ни сигнализират за смяната в температурата на водата, която води и до промени в целия подводен свят, написа Big 7.

Интересното е, че подводните скулптури ще бъдат по този начин направени и сложени, че да не е наложително да се гмуркаме, с цел да можем да ги забележим. Те ще могат да се следят и от близкия бряг, само че единствено при приливи и отливи.
 Снимка 435370

Музеят ще има и своя подводна оранжерия, в която ще се засадят над 200 корала, за да се подкрепи развиването на Големия бариерен риф. Очаква се до края на тази година да бъдат сложени първите скулптури.
 Как ще възстановим коралите
Как ще възстановим коралите

Нужни са незабавни ограничения

А основателят им Тейлър е безапелационен, че първата и най-важна задача е да се промени разбирането за морското дъно и от нещо мистериозно и плашещо то да се трансформира в свещена земя, за която би трябвало да поставяме грижи и да не одобряваме като даденост. За него това ще бъде и началото на нова епоха в туризма.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР