Големите технологични гиганти преминават през съкращения на служителите си в

...
Големите технологични гиганти преминават през съкращения на служителите си в
Коментари Харесай

Над 100 служители са съкратени от отделите за игри на Amazon

Големите софтуерни колоси минават през съкращения на чиновниците си сега, като Amazon, Гугъл и Microsoft са някои от тях. Amazon продължава със съкращенията си – компанията освободи над 100 чиновници от отделите си за игри.

Amazon разгласи, че въпросните чиновници вземат участие в производството на игри, като включително влизат и работещите в Prime Gaming, Game Growth и студиото на Amazon Games в Сан Диего. Компанията уточни смяна в стратегическия фокус като причина за съкращенията, само че не даде повече детайлности. Вицепрезидентът на отделите за игри, Кристоф Хартман, изпрати вътрешно изказване, обявяващо съкращенията, като заяви, че екипите в Ървайн и Монреал ще продължат да се уголемяват. Засегнатите чиновници ще получат парично и здравно обезщетение, както и заплатен времеви интервал за търсене на нова работа.

Усилията на Amazon за създаване на игри не жънат огромен триумф. В момента компанията предлага единствено онлайн играта New World, като нейният безвъзмезден шутър, Crucible, беше наличен за малко време.

Имаше и разтърсвания в Сан Диего, защото ръководителят на студиото, Джон Смедли, напусна по-рано тази година. Съкращенията в отделите за игри са факт след проектите на Amazon да редуцира 9000 чиновници в цялата компания, защото се стреми да понижи разноските заради възобновяване от пандемията и проблемите от световната стопанска система.

Компаниите са принудени да понижат разноските си и би трябвало да се приспособяват към новата икономическа действителност. Освен това, има и доста промени в промишлеността, защото от ден на ден хора работят отдалечено. Каквато и да е повода, съкращенията безспорно имат доста влияние върху чиновниците и техните фамилии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР