Големите компании в България започват да избягват медии, в които

...
Големите компании в България започват да избягват медии, в които
Коментари Харесай

Бизнесът започва да спира рекламите си в сайтове с руска пропаганда в България

Големите компании в България стартират да заобикалят медии, в които се популяризира съветска агитация.

Тенденцията евентуално ще се ускори.

Това излиза наяве от отчет за положението на медийния пазар в България. Целият отчет виж тук

От „ Лидл България “ са прекратили рекламните си връзки със уеб страницата „ Блиц “ при започване на 2023 година и считат да приключат всякакво съдействие с тази медия при започване на идната финансова година, съобщи Клуб Z.

Така са дали отговор от компанията на създателите на доклад за това по какъв начин интернационалните компании поддържат съветския разказ и оказват помощ за разпространяването на дезинформация на Балканите. Това става несъзнателно посредством реклами в медии,  разпространяващи подправени вести. Проучването е дело на Инициативата за свободни медии на Балканите (ИСМБ) и сръбския Център за проучване, бистрота и отчетност (ЦИПО). Разгледани са случаите със Сърбия и България.

Медийното партньорство на „ Лидл България “ с „ Блиц “, включващо бюджет от близо 5000 евро, към този момент продължава, споделя обаче говорител на компанията. И показва, че единствената цел на маркетинговите й ограничения е да осведоми клиентите за своите предложения и че тези решения се вземат на национално ниво, като се приспособяват към характерния медиен пейзаж и условия във всяка страна.

От „ Бош “ признават, че компанията е рекламирала преди в „ Блиц “ като част от от своя по-широк рекламен медиен микс в България. Но акцентират, че сега компанията няма рекламна акция в упоменатата медия. От „ Бош “ допълват, че употребяват медийните организации, с цел да поместват своите реклами на платформите, определени въз основа на критерии като необятен обсег и профил на аудиторията.

Говорител на телекомуникационния оператор А1 заявява, че компанията не прави оценка политическата позиция на медиите, до момента в който те съблюдават законовите разпореждания. Фирмата се концентрира върху отпущането на бюджети за маркетинг за постигане до по-широк набор от евентуални консуматори на услугите. Този метод, съгласно А1, включва ангажиране с разнообразни типове медии, в това число национални, районни и локални, както и популяризираните по кабелен и дигитален път.

Три са по-големите медии в България, в които се откриват стабилно налагане на съветските разкази, посочва проучването. Начело е агенция „ Блиц “ с 12,6 милиона месечни визити. Следват „ Труд “ с 3,6 млн. и „ Поглед.инфо “ с 1,4 млн.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР