Големите компании в България и по света вече могат да

...
Големите компании в България и по света вече могат да
Коментари Харесай

Най-големите компании в България вече общуват с Viber потребителите по нов начин

Големите компании в България и по света към този момент могат да се възползват от бизнес профили в известната информационна платформа Viber. Новата функционалност, която беше показана на събитие в София, е част от напъните на компанията да предложи потребителите т.нар superapp, който сплотява обичайните чат функционалности с ред други благоприятни условия.

Глобалната наличност на новата услуга идва след проби в България, която беше пилотна страна за Европа.

Какво съставлява бизнес профилът?

Когато потърсите името на даден бранд, негов артикул или свързани с него основни думи, ще откриете верифицирания му акаунт, в който има изложение, контакти и канали за връзка, налични посредством Viber.

Могат да се прибавят до три физически адреса, линк към уебсайт и телефонен номер, като профилите са обществени по дифолт.
 Снимка 603866
Източник:

Освен това, бизнес профилите са забележими и за потребителите, които към този момент поддържат връзка с бизнес сметки през новата директория Business Inbox / " Бизнес известия ", която Viber пусна през предходната година, откакто също я тества в нашата страна. Необходимо е само да натиснете иконката с магазин до името на марката, с цел да видите неговия профил.

Това към този момент е допустимо за над 150 от сътрудниците на Viber у нас, уточни старши шефът " Продажби " за Централна и Източна Европа и Оперативно-наблюдателно дело в компанията Константин Костадинов. Съществуващите сътрудници могат да попълнят профилите си в границите на бърз и елементарен развой, изясни той.
 Партньорство сред ДСК Мобайл и Rakuten Viber ще обезпечи на клиентите на Банка ДСК достъп до нови услуги и усъвършенствано преживяване
Партньорство сред ДСК Мобайл и Rakuten Viber ще обезпечи на клиентите на Банка ДСК достъп до нови услуги и усъвършенствано преживяване

По думите му изгодите за потребителите са в цялостния надзор какво наличие приема да получава, като в контракта с всяка компания са залегнали гаранции за това, че няма да има злоупотреби и " бомбардиране " със спам на консуматори, които не са дали единодушието си за даден тип известия.
 Снимка 603868
Източник:

Целта е бизнесите да могат да интегрират собствен чат бот, платформа за контакт с клиентите в действително време и дори каталози, през които да могат непосредствено да пазарят - безусловно целият развой от търсенето на артикул до противоположната връзка след покупката му да се случват в границите на Viber.

Защо компаниите имат потребност от това?

Старши шефът " Развитие " за топ пазарите на Viber Атанас Райков изнесе данни, съгласно които в България има 158% годишен растеж на бизнес сметките и 61% повече известия, като съвсем 40 на 100 от бизнесите употребяват обществените мрежи и чат платформи за контакт с евентуални клиенти.

Той означи, че към този момент не рекламата, а основни за бизнесите известия като информация за транзакции и колета и валидации при влизане в разнообразни платформи съставляват главната част от бизнес трафика.

" Бългapcĸи пoщи " възнамеряват да изпращат SMS и Viber известия за 450 хиляди лв.

На фона на взрива в електонната търговия

В същото време той уточни и че единствено на нашия пазар рекламите генерират 286 млн. импресии приблизително на месец.

" Потребителите желаят да си улеснят живота, имат доста малко пространство на екрана си и междинният консуматор употребява няколко приложения в съвсем 80% от времето си ", съобщи Райков, като добави, че към половината време прекарваме с най-използваното приложение. Целта на Viber е да бъде точно на това място и по тази причина се трансформира в superapp.
 Снимка 603869
Източник:

Костадинов означи, че съгласно изследвания множеството консуматори утвърждават отделянето на бизнес известията от персоналната връзка, като дневно има по 85 000 визити на бизнес чатовете единствено в България.

Бизнес профилите във Viber са ориентирани към огромните компании, които към този момент имат основана публика и имат техническата опция за разнообразни интеграции, само че от компанията анонсираха, че в границите на 2023 година ще са подготвени и с решение за дребните и междинни компании, което да разреши по-ефективно да поддържат връзка с потребителите си и да популяризират в платформата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР