Големите горски пожари в Калифорния продължават да носят опасност. Няколкото

...
Големите горски пожари в Калифорния продължават да носят опасност. Няколкото
Коментари Харесай

Големите пожари в Калифорния продължават, има още евакуирани хора

Големите горски пожари в Калифорния не престават да носят заплаха. Няколкото огромни дейни огнища доведоха до още всеобщи евакуации и прекъсване на тока, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Два бързо движещи се пожара избухнаха в южната част на щата, като изпепелиха няколко къщи и принудиха хората да бягат. Единият беше в Сан Бернардино, на към 100 километра източно от Лос Анджелис, а другият в прилежащия окръг Ривърсайд.
Стотици пожарникари, подкрепени от хеликоптери, нападнаха фронтовете, подхранвани от рекордните ветрове, които провокираха невиждани предизвестия за " извънредно сериозен " риск от пожар - най-тежката категория.
Националната метеорологична работа разгласи, че макар че предизвестията ще останат в действие до четвъртък за огромна част от окръзите Лос Анджелис и Вентура, изискванията са се подобрили.
В Северна Калифорния пожарникарите оповестиха, че са постигнали забележителен прогрес против огромния пожар, който избухна на 23 октомври и опустоши винения район на окръг Сонома.
Пожарът, най-големият през този сезон, унищожи близо 300 домове и други парцели, в това число няколко винарни, и изгори близо 77 000 декара.
Отменена беше наложителна заповед за евакуация, която разрешава на десетки хиляди поданици да се върнат по домовете си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР