Големите бензиностанции в България би трябвало да са готови да

...
Големите бензиностанции в България би трябвало да са готови да
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за бензин и дизел може да влезе в сила от 9 юли

Големите бензиностанции в България би трябвало да са подготвени да дават новата отстъпка от цената на елементарния бензин и дизел с 0,25 лева./литър не по-късно от събота (9 юли).

Намалението ще важи единствено за МПС от класовете L или M1, като няма да обгръща така наречен " баничарки " - или леки коли, които са регистрирани като товарни.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев предизвести клиентите да попитат категорично в бензиностанцията дали тя ще дава тази отстъпка, тъй като не всички търговци ще я вкарат.

Потребителите ще би трябвало да показват талона на колата, да покажат, че тя се води на физическо лице, че е от съответните класове пътнически коли, че горивото е от типа, за който се дава тази отстъпка. Задължително е купеното количество гориво да бъде напълнено в резервоара на автомобила, а не в туби или други контейнери.

Няма ограничавания за литрите или броя на зарежданията в един ден.

Най-голямо понижение на цените се чака при газа и пропан бутана за зареждане на коли, тъй като там 25-те стотинки са комбинирани и с премахването на Данък добавена стойност и данък.

Общата сума, която страната е отделила за мярката с горивата, е 150 млн. лева до края на годината. Търговците на горива имат опасения, че тя може да не стигне за последните месеци на 2022 година, по тази причина упорстват на спомагателни договаряния с Министерството на финансите и Национална агенция за приходите след септември, с цел да знаят по кое време да спрат да дават отстъпката при изчерпването на средствата за нея.

Операторите на бензиностанции ще могат да си възвръщат понижените суми с към месец и половина забавяне, откакто заявяват Данък добавена стойност и страната засече направените отстъпки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР