Големите атомни електроцентрали в Украйна в момента са под контрола

...
Големите атомни електроцентрали в Украйна в момента са под контрола
Коментари Харесай

Киберексперт пред Lupa.bg: АЕЦ Козлодуй може да бъде хакната

Големите атомни електроцентрали в Украйна сега са под контрола на Русия. Можем да сме сигурни обаче, че тя не би атакувала АЕЦ, която е на нейната граница. Радиацията ще убие освен украинци, само че и руснаци. Притеснение не будят толкоз украинските централи, а българската АЕЦ " Козлодуй ".Това съобщи пред Lupa.bg киберекспертът Ангел Славчев.



" Нашите управляващи би трябвало да кажат каква киберзащита употребяват за нея, защото сега България е доста по-уязвима за хакерски офанзиви. Държавата още не е внедрила високотехнологични системи, които да предпазят АЕЦ-а от пробиви. Такива системи няма и в НЕК. Защо министър Божанов не е направил ексклузивен щаб, който да следи обстановката и да се грижи за осведомителната сигурност на нашата страна?! Той призна, че нашата осведомителна сигурност не на нужното равнище, което значи, че сме със свалени гащи пред света ", уточни Славчев.

По думите му нашата позиция за Русия може да ни направи заложници на хакерска атака. Нямаме визия какво ни чака, в случай че съветски или други хакери, които не ни харесват, решат да нападат системите на АЕЦ " Козлодуй ".

Правителството на Руската федерация утвърди лист с непознати страни и територии, които " правят вражески дейности против Русия ", съгласно постановлението това са:

Австралия, Англия, страни от Европейски Съюз (включително България (бел. ред.), Исландия, Канада, Лихтенщайн, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Корея, Сан Марино, Сингапур, Съединени американски щати, Тайван, Украйна, Черна гора, Швейцария, Япония.

Заповедта е направена като част от Указа на президента Владимир Путин от 5 март 2022 година „ За краткотрайната процедура за осъществяване на отговорности към избрани задгранични кредитори “.

Според документа страната, съветските жители и фирмите, които имат валутни отговорности към задгранични кредитори от листата на неприятелските страни, ще могат да ги заплащат в рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР