Големи уши, изразителни очи и малка и малка триъгълна глава

...
Големи уши, изразителни очи и малка и малка триъгълна глава
Коментари Харесай

Хранене на девон рекс

Големи уши, изразителни очи и дребна и дребна триъгълна глава е късото и бързо изложение на котките девон рекс, наречени също пикси от феновете на котаци.

Тази удивително умна писана бързо научава всякакви номера, а отварянето на порти е нещо, което не може никога да я затрудни.

В това число отварянето на малката врата на шкафа с хранителни артикули. Това е табиет, който би трябвало да се държи под око, тъй като девон рекс обичат да ядат добре и надлежно страдат от затлъстяване, което води до редица здравословни проблеми при котките.

Освен това девон рекс е домакински питомец, който има табиет да избере своя човек от семейството, в което живее и да го следва на всички места с вирната опашчица.

Привързаната пухкава другарка няма нищо срещу човешката храна и на драго сърце похапва царевица, макарони, любеница, не отхвърля и месото, несъмнено. И защото не се отхвърлят даже да си откраднат храна от трапезата на стопаните, тяхната диета би трябвало добре да се премери и да се следи.

Храната на девон рекс е добре да бъде от премиум клас. Фабрично приготвената е насочена към условията на възрастта и здравословното положение на котето. Освен това е съобразена и с бързата обмяна на веществата при тази порода, а това постанова честотата на поднасяне на храна да бъде по-различна в сравнение с при останалите възрастни котки.

Хранене 2 пъти дневно, както е признато е малко за тях, те се нуждаят от предоставяне на храна по 3 пъти дневно. Малките постоянни хранения се предлагат при тази порода, приспособени към физическата интензивност и възрастта.

 Храни за котки

Интересна детайлност по отношение на храненето на девон рекс е, че се предлага диета с високо наличие на мазнини, с цел да подкрепи положителния напредък на нежната четина на котката.

Храната за тази порода като цяло дава отговор на същите условия, каквито имат и останалите представители на котешкото войнство - преобладаваща месна храна, без присъединяване на свинско и овче месо, без кокали, риба, почистена от костите, общоприетите зеленчуци за котки.

Храната на котката би трябвало да е обработена по термичен метод и обогатена с нужните витамини и микроелементи, в случай че изборът на стопанина е домашният любим да се храни с естествена храна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР