Големи проблеми за търговците заради влязла в сила идея на

...
Големи проблеми за търговците заради влязла в сила идея на
Коментари Харесай

Босът на Билла помете Асен Василев, твърди, че съсипва бизнеси с ново правило

Големи проблеми за търговците поради влезнала в действие концепция на Финансовото министерство. 

От 3 януари Национална агенция за приходите стартира следенето на над 500 артикули на пазара. Целта е да се спрат опитите за източване на Данък добавена стойност.

В мощ са условията на нова разпоредба за надзор на артикули с висок фискален риск. В листата са храни, измежду които месо, мляко, самун, шоколад, както и горива и масла.

Също по този начин, в случай че доставката e над 5000 лв. или повече от 500 кг и се прави с возило над 3,5 тона, то тя би трябвало безусловно да се съобщи в Национална агенция за приходите. Оттам издават неповторим номер на транспорта, който се дава на водача или спедитора.

По думи на Вигинтас Шапокас, гл. изп. шеф на BILLA България, страната желае да има цялостен надзор върху тези 540 продукта и техните доставки. Такъв от 1 октомври към този момент е натрапен на доставките от чужбина, а от 1 януари би трябвало да се отнася и за българските доставки.

" Аз ще получа от моя снабдител 1 камион с краставици и занапред той би трябвало да попълни документ, че ми ги изпраща, а аз би трябвало да попълня документ, че ще ги получа без значение дали е събота или е след 22:00 часа. Сега обаче си представете 200 камиона на ден, които идват в другите ни магазини.

Сега си представете, че сме се уговорили за доставка от 10 тона с доставчика, а той ни е изпратил 9,5 т. По закон би трябвало да изчакаме Национална агенция за приходите и това ще ни отнеме с изключение на документалната бумащина и още 4 часа.

Ако не осъществим това, би трябвало да платим 5 хил. лв. глоба ", изясни пред bTV обстановката към новите условия Вигинтас Шапокас.

От страна на бизнеса той обясни, че това би основало и напън върху човешките запаси, тъй като на този стадий би трябвало да се назначат още хора, които да се занимават с тази документи освен в тяхната верига, само че и в останалите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР