Големи очаквания имаше министърът на туризма Василис Кикилиас дни преди

...
Големи очаквания имаше министърът на туризма Василис Кикилиас дни преди
Коментари Харесай

След военния конфликт в Украйна: Колко ще ни струва морето в Гърция?


Големи упования имаше министърът на туризма Василис Кикилиас дни преди разпалването на военния спор в Украйна за новия сезон. Само туристическият колос TUI даде обещание да удвои броя на идващите гости в Гърция през тази година, а точно - 3 милиона туристи.

Според формалните известия през 2022 година се чака и рекорден брой идващи круизни кораби в страната, като единствено нарастването в Северна Гърция е с 300%, оповестява кореспондентът на bTV Новините в южната ни съседка.

От 15 март се отстранява и условието за попълването на PLF (Passenger Locator Form) за хора, които имат годен европейски зелен документ, а от 5 март се вкара и облекчение за потенциала на туристическия транспорт от 85% на 100%, със опазване на условията за естествена вентилация и маски. Това ненапълно ще компенсира нарастването на цената на горивата, които другояче би трябвало да вдигнат цената на билета.

За една седмица в Халкидики семейство с две деца в края на април ще заплати приблизително единствено за спане сред 100 и 300 евро и още толкоз за храна. Увеличението ще има за пътни разноски поради повишаването на горивата. За същата услуга през юни туристите ще заплащат приблизително от 250 до 600 евро.

Увеличение има и на артикули от първа нужда, както и на кафето - единствено с 10 евроцента е повишаването поради въведената в Гърция ограничаването на пластмаса в пакетирането, а самото кафе нараства приблизително с 30 евроцента на порция като резултат от интернационалната търговия и въздействието на климатичните измененията върху главните международни производители.

След старта на войната в Украйна бъдещето на туристическия сезон в Гърция наподобява по различен метод. От 600 000 до 850 000 изгубени туристи, които се очакваше да дойдат от Русия, Украйна и Беларус, регистрират в задатък туристическите специалисти. А единствено 350 000 са тези, които няма да отидат на остров Крит, който обичайно работи с тези пазари.

Голям загадъчен идва и от пазара в Полша и Румъния, където се чака също вторичен резултат разследване от филантропичната злополука, която е в развиване.

Друг огромен проблем за гръцкия туризъм несъмнено са високите стойности на електричеството и нарастването към три пъти на сметките за бизнеса, макар дотациите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР