Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция

...
Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция
Коментари Харесай

Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция

Големи наводнения вследствие на проливни дъждове в Северозападна Турция предизвикаха вреди и доведоха до усложнения по пътищата и в ежедневния живот на жителите, оповестяват турските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пороят наводни и историческите пазари в Истанбул Капалъ чаршъ и Египетския пазар, а търговците се опитваха да се оправят с ситуацията сами. Автомобили закъсаха на разнообразни места в мегаполиса. Наводнени бяха търговски обекти. В квартал Бейкоз рухна стената на изграждан строителен обект. На мястото бяха изпратени екипи на спешна помощ, пожарната и Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), които се пробват да измъкнат покрит човек, показва ТРТ Хабер.

Прелели реки и задръстени отводнителни шахти усложниха обстановката по пътищата на мегаполиса. Пожар е зародил в квартал Пендик, откакто, както се оповестява, гръм блъснал покрива на локална постройка. Автобус от мрежата на градския превоз е закъсал в квартал Юскюдар, а на един от пасажерите му е прилошало и е била извикана здравна помощ.

Наводнени са също подлези и станции на метрото. В квартал Саръйер е пропаднал път, което е основало проблеми в трафика. В Кяътхане се е образувало свлачище, а пръстта е затрупала пътя и изцяло е блокирала трафика. Шофьорът на паркиран микробус се е избавил в последната секунда, успявайки с бърза маневра да го изведе от свличащата се земна маса. Наводнения имаше и в редица други окръзи от региона Мармара (окръзите към Мраморно море). Сходни бедствени картини се следиха в Бурса, Ялова, Ескишехир, Текирдаг и Болу.

Залети от вода бяха доста къщи, магазини и офиси. Улици и булеварди се трансфораха в езера. Автомобили закъсаха на пътя, като на някои места водата ги покриваше изцяло. На места пороят бе съпроводен от мощен вятър, който прекатури дървета. 260 жилища са наводнени единствено в региона на община Муданя, окръг Бурса, само че няма данни за починали хора, осведоми АФАД. В окръг Ялова е паднал 48 л дъжд на кв.м, оповестиха чиновници на метеорологическата работа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР