Големи играчи в индустрията подкрепят стандарта за умен дом Matter(снимка:

...
Големи играчи в индустрията подкрепят стандарта за умен дом Matter(снимка:
Коментари Харесай

Стандартът за умен дом ще се забави до 2022 г.


Големи играчи в промишлеността поддържат стандарта за интелигентен дом Matter
(снимка: CC0 Public Domain)

Разпространението на първите документи за стандарт за образован дом – по-рано именуван „ Project Connected Home over IP ” или „ CHIP ” – ще се забави до 2022 година, съгласно обява в блога на изпълнителния шеф на Connectivity Standards Alliance (CSA) Тобин Ричардсън.

Стандартът Matter се употребява с поддръжката на Apple, Гугъл, Amazon и доста други огромни играчи в промишлеността за образован дом, отбелязва. Той има за задача да подсигурява, че устройствата от разнообразни компании, употребяващи разнообразни технологии (като Wi-Fi или Zigbee), могат да работят дружно – освен това надеждно – по един или различен метод.
още по тематиката
Matter беше разгласен още през 2019 година и последно се очакваше да стане подготвен преди края на 2021 година Това обаче не е първият случай, когато „ идването ” на стандарта се забавя. Първоначално бе планувано той да се появи в края на 2020 година

Ричардсън, че Matter има „ пълнофункционална спецификация ”, което би трябвало да значи, че окончателният набор от функционалности и поддържаните случаи на приложимост са утвърдени от работната група по стандарта.

При все това към този момент има повече от. Следващата фаза е „ създаване на поддръжка на вида устройства, тестване, рационализиране и, несъмнено, създаване на SDK ”.

За този SDK обаче излиза наяве, че ще се забави и ще може да се появи на бял свят чак през първата половина на идната година. Официално не е посочена нито една причина за забавянето.

Според източници, частично това се дължи на резултатите от пандемията Covid-19, както и на обстоятелството, че има още компании, решили да се включат и да поддържат стандарта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР