“Големи хора вършат малки работи, големите работи се вършат от

...
“Големи хора вършат малки работи, големите работи се вършат от
Коментари Харесай

Калин Каменов: “Големи хора вършат малки работи, големите работи се вършат от малки хора!”

“Големи хора правят дребни работи, огромните работи се правят от дребни хора!

Тази крилата фраза на Ботев 148 години по-късно към момента са настоящи. Всеки един от нас може да бъде оня, който прави огромните работи. Днес повече от всеки път би трябвало да погледнем към децата ни и да създадем равносметка дали ги приготвяме за огромните каузи, с цел да пазят земята на Ботев.

Политиците сме първите, които би трябвало да си кажем кривиците, да си извиним, да се хванем за ръце и да работим за родината си. Нека покажем, че сме мощни персони, които можем да прощаваме.

Вярвам, че можем да бъдем положителния образец. Сега е времето да се изправим, в името на бъдещето ни развиване. Заедно можем да реализираме доста, стига да сме единни и да гледаме в обща посока. Дълбок реверанс пред паметта на починалите за нашата независимост! Да живее България! ” - с тези думи, кметът Каменов даде началото на тържествения митинг-заря, в памет на поета-революционер – Христо Ботев.



След приемането на почетния строй на ротите, президентът Румен Радев приветства жителите и гостите на Враца. “Всяко време ражда своите неповторими персони, орисани да останат в историята с подвига си. Днес почитаме паметта на починалите за нашата независимост. Правим го от сърце и по традиция. Но свободата не е традиция, а отговорност. Вярвам, че няма българска неизбежност, има българска воля. Когато през днешния ден се преклоняваме пред Ботев, би трябвало да си дадем сметка, че точно неговите завещания ни сплотяват. Благодаря на всички, които през днешния ден са тук и носят поета и бунтовник в сърцето си. Вечна популярност на героите! Да живее България! ” – сподели още Румен Радев.



Тържественият митинг-заря продължи с едноминутно безмълвие, в памет на Христо Ботев, неговата чета и починалите за свободата на България, като по-късно пред паметника на великия българин бяха поднесени венци и цветя.



В края на церемонията, под звуците на музика, небето над града бе огряно от внушителна заря.



На военния обред, проведен от Военно формирование 54 990-Враца, участваха още: министър-председателят Димитър Главчев, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и наместник-председател на Светия синод, заместник-председатели на Народното събрание, народни представители, министърът на защитата и министърът на вътрешните работи, командирът на ВФ 54 990 подполковник, регионалният шеф, ръководителят на Общински съвет – Враца, общински съветници, кметове от страната, управителният екип на локалната администрация, както и хиляди поданици и посетители на Враца.

.Преди тържествения митинг-заря, в постройката на Драматично-кукления спектакъл се организира родолюбив концерт.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР